1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Devlet Bahçeli'nin 3 mayıs mesajı

Devlet Bahçeli'nin 3 mayıs mesajı

Devlet Bahçeli, "Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınmaya cüret edildiği bu karanlık yılların telafisi için geçmişin muazzam mücadeleleri emsal teşkil etmelidir" dedi.

A+A-

Irkçılığa varan görüşleriyle bilinen Nihal Atsız'ın 1944'te Orhun Dergisi'nde Sabahattin Ali'yi hedef alarak yazdıkları nedeniyle yargılandığı davaya akın eden Atsız taraftarlarının yaptığı protesto yürüyüşünün gerçekleştiği gün olan 3 Mayıs, 1954'te "Türkçüler Günü" ilan edildi. MHP'nin "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" olarak kutladığı güne ilişkin bir mesaj yayımlayan Devlet Bahçeli, iç ve dış tehdit kanallarının genişlediğini, milli birlik ve beraberlik iradesinin beka düzeyinde tartışmaya açıldığını, millet ve milliyetçiliğin karşı taarruzlarla değersizleştirilmeye çalışıldığını savundu.

"Türk milliyetçiliği, devleti kuran yüksek fikrin ve bağlanışın adıdır" diyen Bahçeli, şunları söyledi:
 
"Bugünkü zaman diliminde 3 Mayıs şuuruna, 3 Mayıs heyecanına her zamankinden daha da fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınmaya cüret edildiği bu karanlık yılların telafisi için mutlaka geçmişin muazzam mücadeleleri emsal teşkil etmelidir ancak bu sayede milletten gücünü alan demokratik itirazlar toplu bir şekilde belirsizliklerin ve bilinmezliklerin duvarını yıkacak, önümüze gerilen işbirlikçi perdeyi yırtıp atacaktır. " 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.