1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransa'da Türk ailenin evi yandı: 1 ölü

Fransa'da Türk ailenin evi yandı: 1 ölü

Fransa'da Türk ailenin oturduğu evdeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Almanya 'da, bir Türk annenin 7 çocuğu ile birlikte yaşamını yitirdiği yangının üzerinden kısa süre geçmişken, dün ilk yangın haberi yine Almanya’dan geldi. Köln’de, Türk ailelerin de kaldığı apartmandaki yangında 2 kişi ölürken; aralarında Türklerin de bulunduğu 30’a yakın kişi hastanelere kaldırıldı. 

Diğer yangın haberi ise Fransa ’dan geldi. Ülkenin Almanya sınırındaki Mutzig kasabasında, bir Türk ailenin yaşadığı evde çıkan yangında Sebahattin Uçar adlı Türk vatandaşı hayatını kaybetti. 

Müstakil evde dün sabah 8.30 sularında başlayan yangın, 35 kişilik itfaiye ekibinin çalışmalarına rağmen ancak öğleden sonra kontrol altına alınabildi. 

Sebahattin Uçar’ın hayatını kaybettiği yangın, evde bulunan 6 kişiyi de hastanelik etti. Dumandan zehirlendikleri belirtilen bu kişilerin hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi. 

Yangının nedeni henüz belirlenemezken, itfaiye ve jandarmanın yangının şömineden çıkmış olma ihtimali üzerinde durduğu kaydedildi. 

“BİNAYA MOLOTOF ATILDI” İDDİASI 
Öte yandan Fransa'da çıkan iki ayrı yangında beşi çocuk sekiz kişi hayatını kaybetti. Başkent Paris'in Aubervilliers banliyösünde eski bir binada dün gece çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 15 kişi yaralandı. 

Fransa Konut Bakanı Cecile Duflot'nun olay yerine gelerek bilgi aldığı belirtildi. Yaklaşık 60 kişinin yaşadığı binanın eski ve güvenli olmadığı ifade edildi. Bir görgü tanığı, yangını binaya atılan molotofkokteylinin başlattığını ileri sürdü. 

Ülkenin Aisne bölgesindeki Saint Quentin şehrinde dün akşam çıkan yangında ise 2 ila 10 yaşlarında beş çocuk hayatını kaybetti. 

Çocukların babasının dumanı fark edince birinci kattaki evin penceresinden atladığı, ancak içeride kalan çocuklara itfaiye gelene kadar yardım edilemediği belirtildi. Beş çocuğun cesedi yangın söndürüldükten sonra binadan çıkarıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.