1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Fatih Başbuğ resimleri sanatseverlerle buluşuyor

Fatih Başbuğ resimleri sanatseverlerle buluşuyor

Ressam Doçent Dr. Fatih BAŞBUĞ, 12. Kişisel sergisi ile sanatseverlerle Ankara T.C. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde buluşuyor.

A+A-

Ressam Doçent Dr. Fatih BAŞBUĞ, 12. Kişisel sergisi ile sanatseverlerle Ankara T.C. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde buluşuyor. Eserlerinde insan ve sosyal yaşamın farklı konularına ağırlık veren Başbuğ, zaman zaman hayvan figürleri ile de yaşamın birer parçası olan diğer canlılara da göndermelerde bulunuyor.

Akrilik boya ağırlıklı çalışmalarında nesnel kompozisyonları, boşluk algısında boya pentürleri ile destekleyerek dışavurumcu bir anlayışı eserlerinin bütününe yaymakta. Böylece farklı ruh hallerine göndermelerde bulunurken, izleyicinin dikkatini hareket ve dinamizm etkisinde birleştirerek,  fırça darbeleri ile oluşturduğu renk katmanları ile psikolojik gerilimler meydana getirmekte. Sergide 24 esere yer veren sanatçı, aynı boyuta ve tekniğe sahip çalışmalarıyla bütünlüğü sağlarken, izleyiciyi yormadan serginin kolayca algılanmasını amaç edinmiş.

Sergi 24 Mart 11 Nisan günleri arasında Pazar, Pazartesi ve resmi tatil günleri hariç 10.00 / 19.00 saatleri arasında, Ankara Tunalı Hilmi Caddesi Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nde görülebilir.

dsc_4397.jpg 

Fatih BAŞBUĞ KİMDİR?  

1979- Ankara’da doğdu.  

1984-1995 İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı.

1996-2000  Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Lisans eğitimini tamamladı.

2000-2003  M.E.B bağlı okullarda ve TED Konya Koleji'nde  Resim Öğretmeni olarak görev yaptı.  

2003  Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı.

 2002-2005   Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Öğretmenliği Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans Eğitimi'ni tamamladı.  

2005-2009    Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Öğretmenliği Bilim Dalı’nda Doktora Eğitimi’ni tamamladı.   

2010-  Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.) olarak atandı. Fakültenin kuruluş aşamasında Dekan Yardımcılığı ve Resim Bölümü Başkanlığı görevlerini yürüttü.  

2012-  Plâstik Sanatlar (Resim) alanında Doçent unvanı aldı.  

2013-  Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Burada Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdür yardımcılığı, Temel Eğitim Bölüm Başkanlığı, Grafik Bölüm Başkanlığı, Akdeniz Sanat Dergisi Editörlüğü gibi idari ve akademik görevlerde bulundu.

Çok sayıda eseri, yurtiçi ve yurtdışında, özel ve resmi koleksiyonlarda bulunan sanatçı, yüzden fazla karma, grup ve yarışmalı sergilere katılmış, resim alanında dokuz ödül kazanmıştır. Halen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmekte. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum