1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan 'kıyafet' açıklaması

Erdoğan'dan 'kıyafet' açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Zirve için geldiği Madrid'de, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ortak basın toplantısında konuştu

A+A-

Erdoğan ve Rajoy, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin okullardaki kıyafet zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yönetmeliği sorması üzerine Erdoğan, "Bunlar hep bir talebin neticesinde atılan adımlardır" dedi.

Başbakan Erdoğan, ikili ve heyetlerarası görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve savunma sanayine yönelik ilişkileri görüştüklerini belirterek, "Özellikle siyasi boyutlarda İspanya AB sürecinde bize hep destek oldu. Türkiye 50 yıldır AB kapısında. Biz sabırla yolumuza devam ediyoruz, dersimize çalışıyoruz. Türkiye İspanya ilişkilerinde 8 milyar Euro gibi dış ticaret hacmine sahip oldu. İlişkilerimiz artarak devam ediyor. Ülkemizde 400'ü aşkın İspanyol girişimci kurum bulunuyor. Şu an Türkiye 2023 hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. krizden çıkarken mali disiplinden taviz vermedik ve bunu da başardık. İşsizliği gidermemdeki istikrarımız devam ediyor. Bizler son iki buçuk yılda İspanya'nın dönem başkanlığından sonra hiçbir faslın açılmayışından dolayı memnuniyetsizliğimizi dile getirdik" dedi.

BU DÜNYA ZORBALARA KALMAMIŞTIR

Erdoğan Suriye'deki gelişmelere de değinerek, "Bu dünya zorbalara kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur. hiçbir millet zalimlere yaşama hakkı tanımazb sonunda süriyenin başındakilerin de uğrayacağı netice budur. bunu inanaark söylüyorum. Bizim Suriye konusundaki harcamamız 400 milyon Doları aşmıştır. Biz lojistik desteğimizi vermeye devam edeceğiz" dedi.

AVRUPA'DA İSLAM KARŞITLIĞI

Başbakan Erdoğan, "Avrupa'da yeni bir ırkçılık olarak İslam karşıtlığı konusunda da endişemiz var. Siyasilerin tedbirler alması gerekiyor. Kamuoylarımızın gerçek dışı bilgilerle zehirlenmesine müsade etmemeliyiz" dedi.

SORU CEVAP

Başbakan Erdoğan gazetecilerin okullardaki kıyafet zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yönetmeliğe dair sorusuna, "Siyasette bir gerçek vardır. Attığınız her adımı beğenenler olur, beğenmeyenler olur. Ülkemizde yıllarca tek tip giyim tarzı hep eleştiri konusu olmuştur hatta komunist ülkelerde 90'larda kaldırıldığı konuşuldu. Herkes gücü yettiğini evladına giydirsin. Bunlar hep bir talebin neticesinde atılan adımlardır. Yapılan bu iş kamuoyu araştırmalarına dayanılarak yapılmıştır. Hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde yanıt verdi.

YATIRIM DESTE KAJANSI VE BBVA BANKASI İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN TOPLANTIDA KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya programı çerçevesinde katıldığı Yatırım Destek Ajansı ve BBVA Bankası işbirliği ile düzenlenecek toplantıda konuştu.
Erdoğan, "Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de hızlı tren hattı yoktu. Şu anda yaklaşık bin kilometre hızlı tren hattımız var.
Bunu 2023 yılında 10 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.