1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'En iyi oyunu çıkardık'

'En iyi oyunu çıkardık'

Londra Olimpiyat Oyunları'nın sona ermesinin ardından basın toplantı düzenleyen Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Londra 2012 Olimpiyatları'nın 'Bugüne kadar yapılanların içinde en iyisi' olarak yorumladı

A+A-

 

Olimpiyatların sona ermesi dolayısıyla Boris Johnson’ın düzenlediği basın toplantısına, Spor veKültür Bakanı Jeremy Hunt ile Londra OlimpiyatKomitesi Başkanı Lord Sebastian Coe de katıldı. Johnson konferansta, "Eğer bana bugüne kadar yapılan olimpiyatların içinde en iyisini yaptınız deseler haksız olmadıklarını söylerdim" diye konuştu.

OLİMPİYAT BAYRAĞINI VERMEK İSTEMEDİM

Olimpiyatların kapanış seremonisinde olimpiyat bayrağını Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge’ye vermeme konusunda içinden anlık bir istek geçirdiğini itiraf eden Johnson, "O bayrağı o anda aniden geri çekmek istedim" dedi. Olimpiyatların ardından Londra’ya heyecan verici çok sayıda sportif organizasyonların geleceği müjdesi veren Johnson, gençlerin daha fazla spora yatkın olduğunu gördüklerini ve her yaştan insanın sporda yer almasını arzuladıklarını belirtti.

ZİYARETÇİ SAYISI PEKİN VE SİDNEY’İ İKİYE KATLADI

Londra’ya olimpiyatlar süresince gelen ziyaretçi sayısı hakkında da bilgi veren Johnson, başkente, 300 bin uluslararası 600 bin yerli ve ortalama 5.5 milyon da günlük ziyaretçi geldiğini, otellerin doluluk oranının yüzde 84’lerde olduğunu aktararak bu sayının Pekin ve Sidney’i ikiye katladığını belirtti.
Henüz kesin veriler olmasa da Londra’nın olimpiyat oyunlarından sağladığı kazancın 13 milyar Sterlincivarında olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.