1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ege bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar'dan 'Tabu'

Ege bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar'dan 'Tabu'

İş Sanat İzmir Galerisi, 20 Ocak-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Ege bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneğinin 'Tabu' temalı, disiplinler arası karma sergisinde Egeli sanatçıları bir araya getiren özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

A+A-

İş Sanat İzmir Galerisi, 20 Ocak-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Ege bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneğinin 'Tabu' temalı, disiplinler arası karma sergisinde Egeli sanatçıları bir araya getiren özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Farklı alanlarda yetkin, birikimli ve yeniliğe açık sanatçıları aynı çatı altında toplayan Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği (EGESDER) projesiyle hayat bulan sergide tabu teması çerçevesinde ortaya konulan eserler sergilenecek.
Birçok sanat dalının bir arada izlenmesine imkân tanıyan sergiye, 47 sanatçı 80’e yakın eseri ile katılıyor. Sergide sanatçıların resim, heykel, seramik, grafik, enstalasyon ve geleneksel el sanatları gibi sanatın farklı disiplinlerinden eserleri ziyaretçilerle buluşacak.
Dernek Başkanı Serdar Yörük serginin hazırlık süreci ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sanatçılar ‘tabu’ kavramının kendileri için ne ifade ettiğini sorguladılar, alınan farklı farklı cevaplarla serginin içeriğini oluşturduk” dedi.
Sanatın genç kuşak nezdinde de benimsenmesi için eğitim faaliyetlerinde bulunan derneğin üyeleri sergi bünyesinde ZİÇEV gibi vakıflar yanında  ortaokul ve liselere yönelik çeşitli atölye etkinlikleri de gerçekleştirilecek.
Egeli sanatçılara eserlerini sergileyebilecekleri yeni platformlar sağlamak amacıyla 2014 yılında temelleri atılan EGESDER bünyesindeki sanatçıların katılımıyla açılacak bu karma sergi, 21 Ocak 2015 – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında İş Sanat İzmir Galerisi’nde ziyaret edilebilir.
Sergide Eserleri Yer Alan Sanatçılar:
Ahu AKKAN, Ahu Simla DEĞERLİ, Aslı CANPOLAT, Aysun ORAN, Ayşe Mesude KUMBASAR, Banuhan ULUSOY, Buket ACARTÜRK, Cem ATMACA, Cem ERKAL, Cüneyt KOÇAK, Damla HANCIOĞLU, Deniz SAĞDIÇ, Derya TECİMER, Didem GÜMÜŞTEKİN, Duygu AĞLI, Ekin ERMAN, Emine BIYIKLI, Engin ERALACA, Erdem YALÇIN, Erkan KÖSEM, Ezgi YÜKSEL, Ferda AKGÜN, Fikret KAYMAK, Fırat NEZİROĞLU, Gülderen DEPAS, Gülgün İŞBİLEN, Hakan ÖZDİL, Haydar AKDAĞ, Keremcan ÖZMEN, Koral İLHAN, Mehmet KAYA, Mehmet Reşit BAYIK, Merve TURAN, Nermin SÖZEL, Ozan ÜNAL, Özlem YÖRÜK, Pınar BOZTEPE MUTLU, Polat CANPOLAT, Rana SİRKECİOĞLU, Seçil GÜRBÜZ, Serdar YÖRÜK, Serkan ÖNDER, Seyit Ali DÖNMEZ, Sezgi ORHON, Simge KALFAOĞLU, Vedat ÖZCAN, Yücel KAVLAK.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.