1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Efeler ressamı Afrodisias'ta...

Efeler ressamı Afrodisias'ta...

İzmir Alancak'ta bulunan Afrodisias Sanat Galerisi sezonun ikinci sergisinde efelerin ressamı olarak tanınan Mustafa Ali Kasap resim sergisine ev sahipliği yaptı.

A+A-

İzmir Alancak'ta bulunan Afrodisias Sanat Galerisi sezonun ikinci sergisinde efelerin ressamı olarak tanınan Mustafa Ali Kasap resim sergisine ev sahipliği yaptı. Sergiye Aydın Kadın Efeler Derneği başkanı Gülsevin Ergünoğlu ve dernek üyeleri, Ege Zeybek Kültür Derneği başkan yardımcısı Aydın Özbey ve çok sayıda sanatsever katıldı. Türk Halk Müziği sanatçısı Baran Tuncer ve Devlet sanatçısı Derya Öyün'ün söyledikleri türkülere bütün izleyiciler katılırken zeybek ünüformaları ile Çağrı Pala ve Birkay Karadavut gösteri yaptılar.
Afrodisias Sanat Galerisi yöneticisi ressam-yazar Hülya Sezgin

“Böyle değerli bir sanatçıyı galerimizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Açılışımızda efeler oynadı hem tablolarda, hem meydanda... Bu güzel sergimize tüm sanatseverleri bekliyoruz. Sergimiz 21 Kasım Cuma günü sona erecek. Ama gene sıra dışı bir kapanış ile. Çünkü Mustafa Ali Kasap hocamız saat 14.00 te harika bir canlı performans yapacak. Yapılan tablo çekilişle gelen izleyiciler arasından bir kişinin olacak. Bu sezon galerimiz çok değerli ressamları ağırlayacak ve İzmir'imizi sanata doyuracak. ”
derken sanatçı Mustafa Ali Kasap ise

 "Ege Zeybek Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kadın Efeler Derneklerinin ve yüreği efe olan tüm dostlarımızın katkılarıyla Afrodisias Sanat Galerisinde diz vuracağız. Okuntulusunuz." diyor.

Türk Dünyası Sanatçılar Birliği (TÜRKSAN) Ege Bölgesi başkanı olan Mustafa Ali Kasap aynı zamanda  GESAM, UPSD, UASD,İSBD,BASAD gibi sanat dernekleri üyesi.
Yurt içinde ve yurt dışında pek çok kişisel sergiler açarak karma sergilere katıldı. Resimleri "Festival d'anatolie" başta olmak üzere Fransa ve Almanya'da çeşitli festival, şenlik, sanat gösterileri, film, albüm vb. gibi aktivitelerde kullanıldı.  Sayısız belge ve ödül aldı.

Değişik resim malzemesini bir arada kullanarak kendine özgü karma bir yöntem geliştiren sanatçının tablolarında acı bir kırmızının çığlığı, bazen yeşil ve mavinin kucaklaşarak anlattığı  turkuazın yaşam sevinci, çoğu kez pembenin romantizmi ile morun baskın hüznü görülmekte.

Sanatçı İzmir Ödemiş'teki Resim atölye&Galerisi'nde çalışmalarını sürdürmekte.
efe2.jpg

efe3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.