1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Demokrasi şehitlerine gösterili anma

Demokrasi şehitlerine gösterili anma

CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Mahir Çayan, 1 Mayıs 1977 şehitleri, Erdal Eren, Uğur Mumcu ve Gezi Parkı olayları şehitlerini tiyatral bir gösteriyle andı.

A+A-

CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları, Açık Hava Tiyatrosu'nda  “Dünyanın  çoğunluğu: Denizlerdir” adı altında anma gecesi düzenledi. Geceye CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, eski İl Başkanı Tacettin Bayır,  CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Gösteri öncesinde konuşan CHP Genlçlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam sehpasında sandalyelerini kendilerinin tekmelediğini belirterek, “Bu nedenle hiç bir makam ve koltuk Denizlerin tekmelediği sandalyeden daha değerli değil” dedi. Yıldız, Gezi Gençliği'nin de Denizlerin yolundan gittiğini belirterek, “Zorbaların zulmüne karşı mücadelemiz devam edecek” dedi.  

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan’da darağacındaki üç fidanın diplomalarını mor binliklere satmadığını belirterek, “Bu gençlerin cumhuriyet ve vatan sevgisi yatak odalarındaki çelik kasalara ve ayakkabı kutularına sığmayacak kadar büyük” diye konuştu. Arslan, “Meclis kürsüsünde mektup okuyup ağlamakla demokrat olunmaz, onlardan olsa olsa çakma demokrat olur. Bu yüzden hep birlikte haykırıyoruz ki; eşkıya Dünyaya ve Türkiye'ye hükümdar olamayacak” diye konuştu.

 

“Bağımsız Türkiye sevdası”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’de Türkiye'nin bağımsızlığı için hayatlarını feda eden üç fidanı hiç bir zaman unutmayacaklarını belirterek, “Emperyalistler ve onun işbirlikçileri hala benzer oyunları tezgahlıyor ve ülkemizi bölüp parçalamaya çalışıyorlar. CHP ve Atatürkçüler bu ülkenin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü için mücadeleye devam ediyor. Bu nedenle Deniz'i, Yusuf'u, Hüseyin'i ve Gezi olaylarında yaşamlarını yitiren tüm gençleri asla unutmayacağız” dedi.

Senaryosunu Devrim Seyrek'in yazıp yönettiği “Dünyanın çoğunluğu Denizlerdir” adlı gösteride, üç fidanın yargılanma süreci, Mahir Çayan, 1 Mayıs 1977, Erdal Eren, Uğur Mumcu ve Gezi Parkı olaylarında yaşamlarını yitiren gençler anlatıldı. Anma gecesine katılanlar gösteriyi coşkulu alkışlarla izlerken, bazılarının göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

sen_9368-001.jpg

sen_9340.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.