1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Barış Manço'nun Ölümünün 15. Yılı

Barış Manço'nun Ölümünün 15. Yılı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Sanatın evrenselliğine inanan Barış Manço'ya, uluslararası arenada Türkiye'nin sesini duyuran başarılı bir kültür elçisi olarak da çok şey borçluyuz. Yapıtları ve kendine özgü tarzıyla Türk müziğinde her zaman ayrıcalıklı b

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, merhum sanatçı Barış Manço'nun, kendine özgü tarzıyla Türk müziğinde her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip büyük bir sanatçı olduğunu kaydetti.

Çelik, Manço'nun vefatının 15. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Manço'nun sanatçı kişiliğiyle bir döneme damgasını vurduğunu belirten Çelik, merhum sanatçının, Türk müziğinin mihenk taşlarından biri olduğunu vurguladı.

Sanatçıyı, saygı ve şükranla yad ettiğini bildiren Çelik, Manço'nun, zamanı yakalamayı ve mesleğine yansıtmayı çok iyi bildiğine değindi.

Manço'nun, aynı zamanda imzasını attığı işlerde başarıyı göğüslemekle yetinmeyen, daha güzele ulaşmak için var gücüyle çalışan örnek bir kişilik olduğunun altını çizen Çelik, "Sanatın evrenselliğine inanan Barış Manço'ya, uluslararası arenada Türkiye'nin sesini duyuran başarılı bir kültür elçisi olarak da çok şey borçluyuz. Yapıtları ve kendine özgü tarzıyla Türk müziğinde her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip olacak olan büyük sanatçıyı bir kez daha rahmet ve hasretle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.