1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Asiye Aytan'dan "Begonviller" sergisi açıldı...

Asiye Aytan'dan "Begonviller" sergisi açıldı...

Ressam Asiye Aytan’ın ‘Begonviller’ adlı sergisi İzmir/Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

A+A-

Ressam Asiye Aytan’ın ‘Begonviller’ adlı sergisi Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Ankara’da yaşayan ressam Ege’nin simgelerinden begonvilleri konu aldığı sergisiyle sanatseverleri hayran bıraktı. Ressam, beyaz duvarları, mavi kapıları ve duvarları saran begonvilleri ile Bodrum evlerini Eşrefpaşa’ya getirdi. Kaybolan doğaya, çok sevdiği begonvil çiçeklerini resmederek dikkat çekmek istediğini belirten sanatçı, “Doğanın güzelliklerini hızla kaybediyoruz. Bu yüzden onları resmetmek istedim. Sergi de bir de gittiğimiz acı noktayı, binaların, betonun içinde kalan doğayı gösteren resim var. Bu sergiyle umuyorum ki doğa duyarlılığı biraz daha artar” şeklinde konuştu.
 Masal sahnelerini andıran 30 resimden oluşan Asiye Aytan ‘Begonviller’ sergisi 3 Mart tarihine kadar Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde açık kalacak.

ASİYE AYTAN KİMDİR?

Suşehri’nde doğdu. Okul yıllarında resim ile ilgilendi,doğaya olan tutkusu nedeniyle fotoğrafçılığa ve resim yapmaya yöneldi. Yaşamı büyük bir tutku, coşku ile inceliyor, bu duygularını da renkler ve çizgiler aracılığı ile tuvaline aktarıp paylaşıyor. Resimlerinde renk ve lekeleri özgürce kullanan ressam, bu şekilde özgün bir tarz sahibi. Resim çalışmalarını Ankara ‘da sürdüren Asiye Aytan’ın yurt içinde ve yurt dışında çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.

hs/
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.