1. HABERLER

  2. SPOR

  3. '90 dakika daha oynasak yine kazanırlardı'

'90 dakika daha oynasak yine kazanırlardı'

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Kardemir D.Ç. Karabükspor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti.

A+A-

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kardemir D.Ç. Karabükspor'un gollerini . 22. dakikada Ahmet İlhan Özek, 35. dakikada Mehmet Yıldız ve 90. dakikada İlhan Parlak kaydederken, Galatasaray'ın golünü 31. dakikada Burak Yılmaz attı.

TERİM: "KARDEMİR KARABÜKSPOR 3 PUANI HAK ETTİ. 90 DAKİKA DAHA OYNASAK, YİNE KAZANIRLARDI"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-1 yenildikleri Kardemir Karabükspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Tecrübeli teknik adam Terim, Kardemir Karabükspor'un sergilediği futbolu överken, "Çok iyi oynadılar ve 3 puanı hak ettiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Bir 90 dakika daha oynasak Kardemir Karabükspor bizi yenerdi" diye konuştu.
Terim, Galatasaray takımı olarak ne yapmak istedilerse doğru yapamadıklarını dile getirerek, "Kötü oynadık. Bir de maalesef golleri tuhaf tuhaf, zamansız yiyoruz. Üzgünüz tabii ki. Oyuncularımın da benim kadar üzgün olduğunu düşünüyorum. Böyle kötü oynamaya, az pozisyona alışkın değiliz. Lig maratonu içinde olmaması gereken şeyler oluyor. Olmasa iyiydi. Ama baktığımızda ikinci yarının başında da 3-1 olabilirdi. Pozisyon olarak çok fazla şey üretemedik. Eğer 2-2 yapsaydık, şans olurdu. Kazanacağımız 1 puan, bu kadar yanlışın içinde doğru olabilirdi. Rakibin iyi oyununun da bizim kötü oyunumuzla alakası yok. İyi mücadele ettiler. Onlara gölge düşürmek istemiyorum" dedi.
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde fazla puan kaybı yaşadığı şeklindeki bir soru üzerine Terim, "İstatistik olarak öyle bir şey var ama Galatasaray seviyesinde takımların oyuncuları, her maçı ayrı ayrı oynamayı ayırt edebilmeliler. Belki denk geldi ama sebep değil bence. Önce herkes önündeki maça konsantre olmalı. Şu olabilir; milli takım dönüşleri, sadece bizim ülkemizle alakası yok, başka ülke milli takımlarında da oyuncularımız var, etkileyebilir. Demek ki Avrupa maçlarında daha deneyimli devam etmek gerekiyor. Kendimizi toparlamalıyız" diye konuştu.

Fatih Terim, karşılaşmanın cuma gününe alınmasını kendisinin istediğini vurgularken, şunları söyledi:
"Cuma günü oynamayı ben istedim. Çünkü Manchester United maçına zaman kalsın istedim. Bir daha olsa yine isterim. Doğrusu bu. Milli maç arasında bir tek Semih Kaya ve Muslera 90 dakika oynadı. Diğer oyuncularımızın aldığı süreler azdı. Semih'i bugün oynatmadım zaten, Muslera da kaleci olduğu için farklı konumda. Fiziki sorun olduğunu sanmıyorum. Bu durum bizde dağınıklığa sebep oluyor ama 'Eğer bir şey olacaksa, Kardemir Karabükspor maçında olsun, Manchester United maçında olmasın' dedim. Çünkü 'Cumartesi oynayıp, ardından Manchester United gibi bir rakibe karşı ağır bir maçı kaldıramayız' diye düşündüm. Ligde telafi edebiliriz ama Şampiyonlar Ligi'nde telafi edemeyiz."

Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Galatasaraylı oyuncuları Danimarka
karşısında fazla kullanmayıp, kendi oyuncularına fazla süre vermesiyle ilgili değerlendirmelerine göndermede bulundu.
Basında bu konuyla ilgili haberler okuduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, "Hiçbir zaman milli takım hocasını arayıp, 'Bizimkileri oynatma' demedik.
Hayatımızda da olmamıştır. Milli takıma istedikler gibi alır, istedikleri gibi oynatırlar. Ne ben, ne yardımcılarım böyle bir şey düşünmediğimiz gibi, aklımıza da gelmez. Bununla ilgili bir şeyler okudum da onun için söylüyorum. Bizim için önemli olan milli takımdır. Futbolcularımıza da daha fazla oynamalarını, koşmalarını tembih ederiz" ifadelerini kullandı.
Fatih Terim, Galatasaray takımının basit goller yeme alışkanlığının sürmesiyle ilgili yöneltilen bir soruya karşılık, şu ifadeleri kullandı:
"Bunun önlemi yine kendi içimizde olacak. Bu oyuncuların büyük bölümü geçen sene de bizimleydiler ve gol yememe rekoru kırdılar. Yine onlar halledecek. İçimizde halletmeliyiz. Devamlı yemeye başlarsanız, kötü, hatalı, basit, çabuk goller yerseniz ve geriye düşerseniz, bu sizi psikolojik olarak da etkiler. Tam gol atmışız, güvenle ve coşkuyla devam edeceğiz, yine enteresan bir gol yiyoruz, bizi tekrar oyundan düşürüyor. Bunun zaafını da yaşıyoruz. 'Bu sezon dört günde bir maç oynamanın acemiliğini mi yaşıyoruz?' diye ben de düşünmüyor değilim açıkçası."
Terim ayrıca, takımın iyi oynamadan hiç maç kazanamadığının söylenmesi üzerine de "Kötü oynadığımızda kazanırsak zaten çok başarılı oluruz. O şekilde de kazanmak maharet. Lig maratonunda telafi edeceğiz inşallah" diyerek sözlerini tamamladı.
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Bakkal, Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımlarından birine karşı mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Galatasaray, Türkiye'nin en iyi futbol oynayan ve bana 4-4-2 sistemini sevdiren tek takım. 5 gün dersimizi çok iyi çalıştık. Rakibimizin nasıl oynadığını çok iyi analiz ettik. Araya atılan topla gol yedik. Ama oyunun diğer bölümüne baktığınız zaman özellikle ikinci bölgeyi durduran, çabuk atağa çıkan ve takım halinde savunma yapan bir Kardemir Karabükspor vardı. Oyuncularımızı kutluyorum, bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Geçen haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da galip geldiklerini hatırlatan Mesut Bakkal, "İki haftada aldığımız 6 puan önemli. Lig sıralamasında bizi iyi yerlere getirdiğini düşünüyorum. Dersimize iyi çalıştık ve karşılığını aldık. Bugün girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. Gol de kaçırdık. Bu sezon 11 maçtır girilmeyen gol pozisyonuna girdik. Kaliteli bir kadro var. Yabancı hocaların ortaya koyduğu portreyi biz temizlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Mesut Bakkal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 Kasım Salı günü İngiltere'nin Manchester United takımı ile karşılaşacak olan Galatasaray'a da başarılar diledi.
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Ahmet İlhan Özek, karşılaşma için çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Ben buradan puan ya da puanlarla ayrılacağımıza inanıyordum. Takım olarak iyi oynadık. Hocamızın dediklerini harfiyen yerine getirdik. İnşallah önümüzdeki Mersin İdmanyurdu maçında da istediğimiz sonucu alırız" dedi.

İshak Doğan ise zor geçen karşılaşmadan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.