1. HABERLER

  2. SANAT/TARİH

  3. 3.Uluslararası Türk Dünyası sanat çalıştayı Adana'da yapılıyor

3.Uluslararası Türk Dünyası sanat çalıştayı Adana'da yapılıyor

Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteği ile Prof.Birsen Çeken ve Doç. Gültekin Akengin'in düzenlediği 3.Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'na 21 ülkeden 70 sanatçı katılıyor.

A+A-

Çok renkli görüntülere sahip olan çalıştayda kardeş ülke Nahçıvan Ressamlar Birliği Başkanı milletvekili ressam Ulviyye Hamzayeva da yer aldı. Yapılan şehir gezisinde Şahmeran efsanesinden etkilenen Hamzayeva bu efsanenin benzeri olan erkek yılan Şahmar efsanesinin de ülkesinde olduğunu vurgulayarak Adana ve Nahçıvan kültür değerleri ile Şahmeran ve Şahmar efsanesini harnanlayarak yaptığı 120x200 cm boyutlarında oldukça büyük tuvale yaptığı Sahmeran ve Şahmar adlı eseri ile büyük ilgi gördü. Birlikte geldiği diğer Nahçıvanlı sanatçı Mehemmedali Alekberov'un kendine özgü resimleri de beğeni topladı.

Milletvekili olarak değil ressam olarak, ülkesini temsilen kültür elçisi olarak bulunduğunu ve Adana'yı çok beğendiğini belirten Ulviyye Hamzayeva'dan Nahçıvan hakkında bilgi almak istediğimizde bize şunları söyledi:

Adana' da olduğu gibi, Nahcıvan Özerk Cümhuriyyətinde de Uluslararası Resm Festivali oluyor. 2018-ci yılda 4. Nahçıvan - beşeriyyetin beşiği Festivalimizi geçirdik. Bu gün sanata yüksek deyer veren insanlar oldukca, ressam ve onların sanat eserleri yaşayacaktır ve günümüzü yarınlara taşıyarak bu günkü hadiseleri gelecek nesillere iletecektir. Bu gün Türk dünyası Adana' da birleşmiş, dostluk ve kardeşlik adına.

Türk dünyası dedikde - sonsuz bir cihan, yenilmez bir güc canlanır insanın gözü önünde. Türk dünyası dedikde - merdlik, vatanparvarlık, yiyitlik olan halklar anılır.Türk dünyası dedikde - hükümdarlar,  dövüşcüler akla gelir.Türk dünyası dedikde - eski ananeler, yöre, hürmet yada düşür. Türk dünyası dedikde - sonsuz , ucsuz-bucaksız bereketli topraklar, denizler, min-bir naz bereketli obalar, serveti dillere destan olmuş büyük bir Vatan hatırlanır.
Türk dünyası dedikde - Dede Korkut, mitoloji hatırlanır..

Biz köklü bir ağacın dallarıyız  ve meyvelerimiz güvermektedir. Söylediklerimi, görmek isteyen Adana' da inşa edilecek Cağdaş Türk Sanat Müzesine gelir...img-20190126-wa0010.jpg

adanaa.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.