1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Voleybolda şampiyon belli oldu

Voleybolda şampiyon belli oldu

Vakıfbank tarih yazdı... Bu sezon maç kaybetmeyen Vakıfbank, Acıbadem Bayanlar Ligi final serisinde Eczacıbaşı Vitra'ya 3-0 üstünlük kurarak mutlu sona ulaştı.

A+A-

47 maçlık galibiyet serisiyle kırılması çok zor bir rekora imza atan Vakıfbank, sezonu 3 kupayla tamamladı.Büyük bir çekişmeye sahne olan serinin ikinci maçının ardından üçüncü maçta rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Vakıfbank maçı 3-1 kazanarak seriyi 3-0 yaptı ve mutlu sona ulaştı. Tarihinde 7. kez lig şampiyonluğuna ulaşan Vakıfbank, yenilgi yüzü görmeden 47 maçlık galibiyet serisiyle kırılması zor bir rekora imza attı. Öte yadan Vakıfbank, ligdeki 7 yıllık şampiyonluk özlemine de son verdi. 

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Vakıfbank oldu. İlk teknik molaya 8-5 önde giren Vakıfbank, bloklardaki başarısını sürdürerek arayı açmaya başladı. Ancak 4 sayılık seri yakalayan Eczacıbaşı Vitra, skoru 14-13 yaparak farkı 1 sayıya indirdi. Fakat oyunun kontrolünü elinde tutan Vakıfbank ikinci teknik molaya da 16-13 üstün girdi ve seti de 25-22 kazandı.

İkinci sete de hızlı giren Vakıfbank, ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Eczacıbaşı Vitra’nın arayı kapatmasına izin vermeyen Vakıfbank farkı açmaya devam etti ve ikinci teknik molaya da 16-12 üstün girdi. 4 sayılık seri yakalayarak sete ortak olan Eczacıbaşı Vitra, 21-20 öne geçti. Ancak üstünlüğü yeniden ele geçiren Vakıfbank, seti 25-23 kazanarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete Eczacıbaşı Vitra daha etkili başladı. Oyundan kopmayan Eczacıbaşı ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. İkinci teknik molayı da üstün geçen Eczacıbaşı Vitra, Neslihan ile etkili olarak arayı açmaya devam etti. Vakıfbank’ın sete ortak olmasına izin vermeyen Eczacıbaşı Vitra seti 25-19 kazanarak durumu 2-1 yaptı.

Maçın dördüncü seti karşılıklı alınan sayılarla başladı. İyi servis atan Eczacıbaşı Vitra, ilk teknik molaya 8-6 önde giren taraf oldu. Bloklarda da etkili olmaya başlayan Eczacıbaşı Vitra, skoru 12-8’e getirerek 4 sayılık avantaj yakaladı. Brakocevic’in üst üste aldığı sayılarla aranın açılmasına izin vermeyen Vakıfbank, ikinci teknik molaya 16-14 geride girdi.

Brakocevic’in etkili oyunu ile 17-16 öne geçen Vakıfbank, Neslihan’ı durdurmayı başaramayınca Eczacıbaşı Vitra 19-17 öne geçti. Yeniden sahneye çıkan Brakocevic ile üst üste sayılar alan Vakıfbank, arayı kapatarak skoru 22-20 yaptı ve öne geçti. Üstünlüğünü koruyan Vakıfbank, seti 25-20 maçı da 3-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.