1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kapalıçarşı'yı sarsan 100 kilo altın iddiası

Kapalıçarşı'yı sarsan 100 kilo altın iddiası

Kapalıçarşı’da kuyumcu dükkanları bulunan Ö.B. ile R.B. kardeşler, bankaların kiralık kasalarında tuttukları ve 3-4 ayda bir kontrol ettikleri yaklaşık 100 kilo altının çalındığını polise başvurdu.

A+A-

 

Bozdurmak için kiralık kasadaki altının önce bir kısmını aldıklarını ve altın suyuna batırılmış gümüş ile değiştirildiğini fark ettiklerini belirten kuyumcu kardeşler, daha sonra tamamına baktıklarında aynı şekilde değiştirilerek çalındığını bildirdi.  

YAKLAŞIK 10 MİLYON TL DEĞERİNDE

Yaklaşık değeri 10 milyon lira olan 100 kilo altının çalınmasıyla ilgili kiralık kasaları açma yetkisi olan çalışanları Remzi D.(33)’den şüphelendiklerini bildirdi. İki kardeşin şikayeti üzerine, çalışanları Remzi D. ile Kapalıçarşı’da kuyumculuk yapan arkadaşları Murat B.(33), Ramazan G.(37), Cevriye T.(33), İmmanuel T.(35) gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan 5 şüpheli de suçlamaları kabul etmedi. Polisteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüphelilerden Remzi D. ile İmmanuel T. mahkemece tutuklanırken diğer 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis altının çalınması olayını aydınlatmak için çok yönlü çalışmalarını sürdürüyor.

BANKA SORUMLU DEĞİL ANCAK...

Konuyu hukuki açıdan değerlendiren uzmanlar, banka kasalarının özel alanlar olduğu ve bu konuda bankaların bir sorumluluğu bulunmadığını ifade ederken, yargıya taşınması durumunda kasa sahibinin kasanın açıldığını ispat etmesi gerekliliğine işaret etti.

Ancak benzer şekilde gerçekleşen ve Yargıtay tarafından alınan bir karar bulunuyor. Bu kararda Yargıtay, 'bankanın kasa içinde ne olduğunu bilmese de muhafazasından sorumludur' değerlendirmesiyle müşteriyi haklı buldu.

Yargıtay bu kararı alırken de müşterinin maddi durumunu göz önünde bulundurup, kasa içinde bahsi geçen değeri elde edip edemeyeceğine bakıyor. Eğer, söz konusu müşteri o miktarda kazanç sağlayacak durumdaysa lehine karar veriyor.

KAMERA İLE İZLENMİYOR

Özel kasaların bulunduğu alanlara gizlilik nedeniyle kamera konulmadığı için bu vakalarda kayıtlara başvurma seçeneği bulunmuyor. Aynı şekilde, müşteri istedği takdirde tutanakla tespit ettirdikten sonra kasaya koyduğu şeyi banka dışında özel bir şirkete sigortalatabiliyor. Ancak o durumda kasa her açıldığında sigorta şirketinin temsilcisi de müşteriyle birlikte hazır bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.