1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bilgisayar satışları tepetaklak

Bilgisayar satışları tepetaklak

Bilgisayar satışlarında 2013’ün ilk çeyreğinde, önceki yıla kıyasla yüzde 14 düşüş yaşandı.

A+A-

 

International Data Cop (IDC) adlı araştırma şirketinin verilerine göre son 3 ayda 1994’ten bu yana satışlarda en büyük düşüş gerçekleşti.

 

Ocak ayından Mart sonuna kadar dünya çapında toplamda satılan bilgisayar 76.3 milyon adet. Bu rakamın 1994 yılında IDC adlı şirketin bu alanda araştırma yapmaya başlamasından beri görülen en düşük rakam olduğu belirtiliyor.

 

Bu alanda araştırmalarını sürdüren bir diğer araştırma şirketi Gartner’a göre ise ilk çeyrekte yaşanan düşüş yüzde 11 ile IDC’nin verilerinden biraz daha geride.

 

IDC yetkilileri yaşanan bu düşüşün hiç şüphesiz PC üreticilerinin akıllı telefon ve tabletler karşısında yenilikçi adımlar atamamasına bağlıyor.

 

Öte yandan kişisel bilgisayar (PC) sektörünü krizden çıkaracağına inanılan Windows 8 ‘in de beklentileri karşılayamamasının bu düşüşlerde önemli bir etken olduğu, hatta sektöre fayda sağlamaktansa zarar sağladığı belirtiliyor.

 

IDC’nin raporunda Hewlett Packard’ın satışlarında geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 24 düştüğü ancak hala en çok satış yapan bilgisayar üreticisi olmayı sürdürdüğü de paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.