1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İktidarsız Barça

İktidarsız Barça

İspanyol Marca gazetesi, Katalanların hezimeti ile ilgili bu yorumu yaptı.Bütün Avrupa basını Bayern Münih’in Devler Ligi yarı finalinde Barcelona’yı rezil ettiği konusunda hemfikir olurken, Alman basını ‘Şampiyonlar Ligi finali’ yerine ‘Alman finali’ ifa

A+A-

AVRUPA özellikle de İspanya basını şampiyonlar ligi yarı finalinde Bayern Münih karşısında sahadan silinen Barcelona’yı yerden yere vurdu. Katalanların rezil olduklarını, son 15 yılın en ağır yenilgisini aldıklarını yazan İspanya basınında As gazetesi Bayern Münih’in iki maçı kalecisiz oynasa da turu geçebileceğini belirtirken, El Mundo “Bir zamanlar futbolun olduğu yerde artık boşluk var” dedi. Avrupa basını ise futbolda Almanların iktidarı ele geçirdiğini iddia etti. Almanya da ise büyük bir sevinç var: Şampiyonlar Ligi bizim.

‘DİKTATÖRLER YATAKTA ÖLMEZ’
 
İSPANYA’da en ilginç manşet ise Marca’nındı. ‘0-7’ başlığını atan Marca “Pep’in takımından geriye ne kaldı? Messi yoksa takım iktidarsız” yorumunu yaptı. 
Madalyonun öbür yüzünde sevinç vardı. Bild gazetesi ‘Alman finali’ vurgusu yaparken Kicker “Hayalimizdeki final”, Die Welt ise “2013 Şampiyonlar Ligi Almanya’nın”başlıklarını kullandı. İtalyan La Gazetta dello Sport ise “Barça rezil oldu. Diktatörler yatakta ölmez, herkesin önünde idam edilir” dedi. 
 
‘ALMAN İSTİLASINA HAZIR OLUN’
 
FUTBOLUN ataları İngilizler de Alman finaline kayıtsız kalamadı. Dortmund’un Real’i, Bayern’in de Barça’yı devirmesinden sonra Sun gazetesi “Almanlar geliyor. Büyük istilaya hazır olun” başlığını seçti. Barcelona’nın yaşadığı hezimet ile ilgili Daily Mail ise “Messi yok, geri dönüş yok. Alman finaline hazır olun” ifadelerini kullandı. The Independent da Messi’nin oynamamasına vurgu yaparak “Müthiş Bayern Messi’siz Barça’yı başarılı geçmişinin gölgesinde bıraktı” yorumunu yaptı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.