1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençlerbirliği:2 - 0: Fenerbahçe: (İzle)

Gençlerbirliği:2 - 0: Fenerbahçe: (İzle)

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-0'lık skorla mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı.

A+A-

Son 4 haftaya girilirken lider Galatasaray ile 2. Fenerbahçe arasındaki puan farkı 7'de kaldı.

GOLLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’deki son 5 karşılaşmasından da galip ayrılan Fenerbahçe, başkent deplasmanından da 3 puanla dönerse, ligde üst üste 6 maç kazanan tek takım olacak.  Sarı-Lacivertli ekip ayrıca ligdeki son 3 maçını gol yemeden kazanmayı Avrupa hesapları yapan Gençlerbirliği ise güçlü rakibine sürpriz yapmak istiyor.

Haftaya 40 puanla, 7. sırada giren kırmızı-siyahlılar, Avrupa yolundaki rakipleri Bursaspor, Kasımpaşa ve Kayserispor ile arasındaki puan farkını kapatmayı hedefliyor.

SERKAN ACAR'A ÖZEL TİŞÖRT

Fenerbahçeli futbolcular, maç öncesi sahaya ve seramoniye Serkan Acar için üstünden "Seni asla unutmayacağız" yazan tişört ile çıktı. Karşılaşma öncesinde Acar için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.  

İKİ TAKIMDA DA EKSİK VAR

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmada iki takımda da birçok eksik bulunuyor. Gençlerbirliği'nde kart cezalısı bulunmazken, Serkan Kurtuluş, Curri ve Kulusic sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giyemedi. Fenerbahçe'de ise sakatlığı düzelen Sow 18 kişilik kadroda kendine yer bulurken, Emre Belözoğlu, Hasan Ali Kaldırım, Stoch, Orhan Şam, Selçuk Şahin, Serdar Kesimal, Semih Şentürk, Sezer Öztürk, Recep Niyaz ve Mert Günok Gençlerbirliği maçının kadrosunda bulunmuyor. Genç futbolcu Salih ise sakatlığının düzelmesinin ardından Gençlerbirliği maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

PROTOKOL TRİBÜNÜNDE İZDİHAM


Maç öncesi protokol tribününde izdiham oldu. Normal koltuk sayısının dışında protokol tribününe fazla izleyici alınmasından dolayı yer tartışması yaşandı. Fenerbahçe taraftarlarına ayrılan bölümün dışında da kale arkası tamamen Fenerbahçeli taraftarlarla doldu. Karşılaşmanın bilet fiyatlarının kale arkası 75 lira, maraton 100 lira, protokol tribünün ise 150 lira olması nedeniyle Gençlerbirliği taraftarları kendilerine ayrılan bölümü dolduramadı. Karşılaşma öncesi protokol otoparkında bulunan bir ambulans, araç yoğunluğundan dolayı stat dışına uzun bir süre çıkamadı. 

BAŞKENT'TE HAVA SICAKLIĞI 13 DERECE 

Galatasaray'ın 7 puan gerisinde Ankara'ya gelen Fenerbahçe'de, sakatlıkları geçen Salih Uçan ve Moussa Sow da kadroya dahil edildi. 19 kişilik kafileye Stoch, Hasan Ali, Selçuk Şahin, Semih, Serdar Kesimal, Orhan Şam, Sezer, Recep Niyaz ve hafif sakatlığı bulunan kaleci Mert Günok alınmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.