1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe,Avrupa Ligi yarı final ilk maçı

Fenerbahçe,Avrupa Ligi yarı final ilk maçı

Fenerbahçe, 106 yıllık tarihinin en önemli maçına çıkıyor. Sarı-Lacivertliler Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz temsilcisi Benfica'yı konuk edecek.

A+A-

 

Yarı finale kadar gelen sarı-lacivertliler, Avrupa'nın 2 numaralı kupasında Benfica'yı ağırlayacak. Temsilcimiz, Mayıs'taki rövanş öncesi evinde avantajlı bir skor elde etmeninpeşinde. Bu gece ilk düdükle beraber, Saracoğlu 'sarı-lacivert' diye inleyecek.

AMAN DİKKAT!

Fenerbahçe'de Benfica maçı öncesi 6 futbolcusu ceza sınırında. Volkan, Egemen, Webo,Mehmet Topal, Ziegler, Meireles kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

BENFICA DA SIKINTILI

Fenerbahçe'nin konuğu Benfica'da iki oyuncu cezaları nedeniyle oynayamayacak. Andre Almeida ve Enzo Perez'in forma giymeyeceği Portekiz temsilcisinde, Carlos Martins, Ola John, Rodrigo ve Melgarejo ise ceza sınırında. Bu dört isim kart görmeleri durumunda rövanşta oynayamaycak.

GALİBİYETTE GOL YEMİYOR

Fenerbahçe, Aykut Kocaman döneminde sahasında oynadığı 10 Avrupa kupası maçında 3 kezgalip geldi. Avrupa Ligi grup maçında AEL Limassol'u 2-0 yenin sarı-lacivertliler, 2. turda Bate Borisov'u 1-0, çeyrek finalde de Lazio'yu 2-0 mağlup etti ve kazandığı hiçbir Avrupa sınavındagol yemedi.

VOLKAN REKOR KIRACAK

Benfica önünde 62. Avrupa sınavına çıkacak olan kaleci Volkan, Alex de Souza'nın 61 maçlık rekorunu geride bırakacak. çubuklu formayla bugüne kadar 61 kez Avrupa kupası maçı oynayan Volkan Demirel, Benfica önünde de forma giyerse bu rekoru elinde bulunduran Alex'i geride bırakacak. En çok Avrupa kupası maçına çıkan oyuncu rekorunun tek başına yeni sahibiolacak.

BENFICA YENİLMİYOR

Fenerbahçe'nin rakibi son 38 resmi maçında yenilmedi. En son 22 Ekim 2012'de Şampiyonlar Ligi'nde Spartak Moskova'ya deplasmanda 2-1 kaybeden Portekiz temsilcisi, daha sonra oynadığı 38 mücadelenin 31'ini kazandı, 7'sinde ise berabere kaldı. Benfica sahasında ise bu sezon sadece Barcelona'ya yenildi. Benfica, bu sezon Avrupa Ligi'nde 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı, 11 gol atıp, 5 gol yedi.

FENERBAHÇE-BENFICA

Muhtemel 11'ler!

FENERBAHÇE: Volkan, Egemen, Yobo, Gökhan, Ziegler, Mehmet Topal, Meireles, Cristian, Kuyt, Sow, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BENFİCA: Artur, Melgarejo, Garay, Jardel, Andre, Matic, Pereira, Johen, Gaitan, Salvio, Cardozo 
TEKNİK DİREKTÖR: Jorge Jesus

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 22.05
HAKEM: Milorad Mazic (Sırbistan)
YAYIN: Star TV 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.