1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe - Benfica Maç Öncesi

Fenerbahçe - Benfica Maç Öncesi

Tüm Türkiye bu akşam sarı lacivertlilerin yeni bir Avrupa zaferiyle sokaklara dökülüp bayram yapmayı bekliyor.

A+A-

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Benfica’ya konuk olacak F.Bahçe, ilk maçta elde ettiği 1-0’ın avantajıyla finale kalarak tarih yazmak istiyor.

Temsilcimiz 22.05’te başlayacak ve Star’dan yayınlanacak karşılaşmada galibiyet, beraberlik ve gollü tek farklı yenilgilerde Amsterdam vizesi alacak. 
 
FENERBAHÇE, Avrupa kupalarındaki en önemli maçına bu akşam çıkıyor. UEFA Avrupa Ligi’nin yarı final turu rövanşında deplasmanda Portekiz’in Benfica takımı ile karşılaşacak sarı lacivertliler, bir asrı aşkın tarihinin ilk Avrupa finaline yükselmek istiyor. Bu sezon Vaslui, Marsilya, M’Gladbach, AEL, BATE, V.Plzen ve Lazio’yu aşan temsilcimizin final yolunda son bir engel kaldı.   
 
Her şey final için
 
Geçtİğİmİz hafta İstanbul’daki ilk maçta güçlü rakibini 1-0 yenen sarı lacivertliler, aldığı skorun da avantajını kullanarak hem taraftarlarına hem de tüm Türkiye’ye bayram sevinci yaşatma amacında. Bu sezon Avrupa’da istikrarlı bir görüntü çizen Fenerbahçe, 15 Mayıs’ta Amsterdam’da oynanacak finale belki 90, belki de 120 dakika uzaklıkta. 
 
Beraberlik de yetiyor
 
Krİtİk mücadelede takımımızı deplasmanda alacağı her türlü galibiyet ve beraberlik finale taşıyacak. Ayrıca sarı lacivertliler rakibine gol attığı tek farklı yenilgilerde de turu geçecek. Maç, Benfica’nın 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlanırsa uzatmaya gidecek. Portekiz temsilcisi, Fenerbahçe’yi iki veya daha farklı skorla yenerse finale çıkan taraf olacak.
 
SARI lacivertli ekipte tarihi Benfica karşılaşması öncesi 3 önemli eksik bulunuyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ilk maçta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Mehmet Topal ve Webo, rövanşta forma giyemeyecek. Ayrıca yine geçen haftaki maçta sakatlanan Meireles de kendi ülkesindeki maçta görev alamayacak.  
  
Fransızlara da yarıyor
 
Başkent Lizbon’un 50 bin kişilik Luz Stadı’nda 22.05’te başlayacak Benfica-F.Bahçe mücadelesini Fransız hakem Stephane Laurent Lannoy yönetecek ve Star canlı yayınlayacak. Bu arada temsilcimizin Benfica’yı elemesi, ülke sıralamasında Portekiz ile yarışan Fransa’ya da yarayacak. F.Bahçe’de, rövanş karşılaşması öncesi tam 4 futbolcu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 
 
4 oyuncu ceza sınırında
 
UEFA Avrupa Ligi’nde grup karşılaşmalarından itibaren 2’şer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel, savunmadan Egemen Korkmaz ve Ziegler ile orta sahada Cristian, bu akşam da forma giyip Benfica önünde birer kart daha görmeleri durumunda, sarı lacivertli ekip turu geçerse tarihi finalde forma giyemeyecekler.
 
54 yıllık serüvenin satırbaşları...
 
- F.Bahçe, Avrupa arenasındaki mücadelesine 1959-1960 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası mücadelesiyle başladı.
 
İLK ÇEYREK FİNAL 1964’TE
 
- İlk büyük başarısını 1963-1964 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nda çeyrek finale çıkarak yaşadı.
 
2000’LERE KADAR BEKLEDİ
 
- Ancak 2000’li yıllara gelene kadar, kupalara genelde erken turlarda veda etmekten kurtulamadı.
 
DEVLER LİGİ’NDE SON 8’DE
 
- Son büyük başarısı ise, 2007-2008 sezonunda şampiyonlar ligi’nde Chelsea ile çeyrek final oynaması oldu.
 
Son BAŞARI 3 YIL ÖNCEYDİ
 
- 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan çıkarak son 32 takım arasına girdi.
 
G.Saray’ın rekorunu kırıyorlar
 
F.Bahçe, bu akşam 18 karşılaşmayla Avrupa’da bir sezonda en fazla maç yapan Türk takımı olacak.
 
FENERBAHÇE, bu akşamki Benfica karşılaşması ile Avrupa’da bir sezonda en çok maç yapma rekorunu eline geçirecek. Sarı lacivertliler, Lizbon’daki rövanşta bu sezon 18’inci Avrupa kupaları maçına çıkıp, Galatasaray’ın rekorunu kıracak. Sarı kırmızılı takım, UEFA Kupası’nı kazandığı 1999-2000 sezonunda 17 maç oynamıştı. F.Bahçe ise, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde 13 maç yaptı. Şampiyonlar Ligi’nde ön elemelerde 4 maç oynayan temsilcimiz, finale yükselmesi durumunda sezonu 19 Avrupa mücadelesi ile tamamlayacak.
 
Biletler karaborsada 500 Euro’ya çıktı
 
BENFICA Kulübü’nün Fenerbahçeli taraftarlar için ayırdığı 3 bin 500 biletin kısa sürede tükenmesinin ardından biletler karaborsaya düştü. Lizbon’da karaborsa biletlerin Türk taraftarlara 250 ile 500 Euro arasında değişen fiyatlarla satıldığı öğrenildi.
 
Benfica’nın 14 uğursuzluğu
 
BENFICA, F.Bahçe maçı öncesi tam da bizi ümitlendiren bir uğursuzluğun korkusunu yaşıyor. Bu sezon Avrupa kupalarındaki 14’üncü maçına çıkacak olan Portekiz temsilcisi, son 3 sezondur Avrupa’ya hep 14’üncü karşılaşmasında veda etti. 
 
Fenerbahçe’nin kozu deplasman performansı
 
Temsilcimiz, Avrupa arenasında rakip sahalarda çıktığı son 6 maçın 4’ünü kazandı, 2’sinde berabere kaldı.
 
UEFA Avrupa Ligi yarı final turu rövanşında deplasmanda Benfica ile karşılaşacak Fenerbahçe’nin rakibine karşı en büyük kozu, Avrupa arenasında son dönemde deplasmanda ortaya koyduğu performans olacak. İstanbul’da, Portekiz temsilcisini 1-0 yenerek rövanş öncesi avantaj elde eden sarı lacivertli ekip, deplasmandaki son 6 Avrupa mücadelesinde yenilgi görmedi. Sadece sezon başında Spartak Moskova’ya 2-1 yenilen ve son 6 maçın 4’ünü kazanan Kanarya, 2 maçta da sahadan beraberliklerle ayrılarak yarı finale kadar geldi.
 
Ünlülerden Portekiz çıkarması
 
FENERBAHÇE taraftarları, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında bugün Benfica ile deplasmanda karşılaşacak olan takımlarını yalnız bırakmadı. Tarihi sınav için günler öncesinden Portekiz’in yolunu tutan F.Bahçeli taraftarlar, Lizbon sokaklarını sarı laciverte boyadı. Karşılaşmayı spor ve sanat dünyasından başta Cem Yılmaz ve Nejat İşler gibi birçok ünlü izleyecek. Bu akşam Luz Stadı’nda temsilcimizi yaklaşık 5 bin taraftarın desteklemesi bekleniyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.