1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fatih Karagümrük 0-1 Beşiktaş

Fatih Karagümrük 0-1 Beşiktaş

Süper Lig'in heyecanla beklenen açılış maçında, Beşiktaş, direğe takılan gol şanslarına ve kaçırdığı penaltıya rağmen Gedson Fernandes'in son dakikalarda gelen golüyle Karagümrük karşısında 3 puanı kaptı.

A+A-

TRENDYol Süper Lig açılış haftasında Fatih Karagümrük’e konuk olan Beşiktaş, ikinci yarıda penaltı kaçırdığı ve iki topunun direkten döndüğü maçı son dakikalarda bulduğu golle 1-0 kazandı.

İlk yarıda iki takım da düşük bir tempo sergilerken, gol pozisyonu ve organize atak geliştirmekte zorlandılar. Golsüz sona eren ilk 45 dakikanın ardından ikinci yarıya daha etkili başlayan taraf Beşiktaş oldu. Konuk ekip 48. dakikada Vincent Aboubakar’ın kaçırdığı penaltı vuruşuyla öne geçme fırsatını yakalayamadı.

Dakika 63’te Onur Bulut’un şutu ve 66. dakikada Vincent Aboubakar’ın kafa vuruşu direkten dönerken, Beşiktaş aradığı golü 85. dakikada Gedson Fernandes ile buldu. Onur Bulut’un kafayla indirdiği topa ceza sahası dışından müthiş vuran Fernandes, Olimpiyat Stadı’ndaki sessizliği bozan isim oldu.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Beşiktaş, zor da olsa 1-0 galip geldi ve ilk hafta maçını 3 puanla tamamladı.

Karagümrük ligde bir sonraki maçını Başakşehir deplasmanında oynayacak. Beşiktaş ise, Konferans Ligi’nde Neftçi Bakü’yü konuk ettikten sonra yine kendi sahasında Pendikspor ile mücadele edecek.

TRANSFERLER KULÜBEDE

Beşiktaş’ın bu sezon kadrosuna kattığı Daniel Amartey, Ante Rebic ve Jean Onana, Süper Lig’deki ilk maça yedek başladı.

Üç oyuncu, daha önce oynanan Tirana ve Neftçi maçlarında oyuna sonradan dahil olarak görev yaparken, Onana 3, Amartey 2, Rebic ise 1 kez eleme müsabakalarında forma giydi.

CENK TOSUN GERİ DÖNDÜ

Geçen sezonun son maçında ağır bir sakatlık geçirerek kamp dönemini tedaviyle geçiren Cenk Tosun, Süper Lig’in ilk haftasına yetişti.

Bir süredir takımla birlikte çalışmalara başlayan golcü oyuncu, Fatih Karagümrük karşısında kulübede kendine yer buldu. Siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon oynanan Tirana ve Neftçi maçlarında kadroya dahil edilmemişti.

SÜLEYMAN SEBA UNUTULMADI

Dün vefatının 9. yılında anılan Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı Beşiktaşlı futbolcular unutmadı.

Siyah-beyazlı futbolcular ısınmaya üzerinde Seba’nın fotoğrafının olduğu tişörtlerle çıktı.

TRİBÜNLER BOŞ

İki takım adına sezonun açılış maçına taraftarlar ilgi göstermedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda doğu ve güney tribünleri tamamen boş kaldı. Kuzey ve batı tribünlerinde yer alan az sayıda taraftar, takımlarına destek verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.