1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ERDOĞAN ANDIMIZA 'IRKÇILIK' DEDİ, DANIŞTAY YALANLADI

ERDOĞAN ANDIMIZA 'IRKÇILIK' DEDİ, DANIŞTAY YALANLADI

Açılım paketiyle kaldırılan "andımız" hakkında yapılan bir şikayetin Danıştay tarafından reddedildiği ortaya çıktı. Danıştay, hükümetin aksine andımızın ırkçı ifadeler içermediğini belirtti, "Türk, bir ırkın değil milletin adıdır" dedi. İşte o karar...

A+A-

AKP'nin açılım paketiyle kaldıracağını açıkladığı andımız ile ilgili önemli bir Danıştay kararı ortaya çıktı. Danıştay 8. Dairesi, andımızda ırkçı ifadeler olduğunu iddia eden bir başvuruyu reddetti. Kararda, "Türk, bir ırkın değil milletin adıdır" denildi.

Bakan Hayati Yazıcı "ırkçı" diyor ancak Danıştay'ın 18 Şubat 2011 tarihli kararı bunun tam tersini söylüyor. İşte o karar metni.

“Türk kelimesi bir ırkın değil, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan; dili, ırkı, rengi, cinsiyeti, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi ne olursa olsun, tüm vatandaşların bir araya gelerek oluşturdukları ve herkesi kucaklayan milletin ortak adı olup, aksi yöndeki davacı iddialarına itibar edilmemiştir.”

Danıştay, bu kararını Anayasa'daki "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" hükmüyle destekledi.

“Erdoğan: O çocuklara taa 33'ten kalma soğuk savaş döneminden kalma sloganlar attırmak değildir”

Ulusalkanal

dantay~1.jpg

dantay~2.jpg

dantay~3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.