1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Cumhuriyetin Güçlü Kadınları" kitabı, tarihi bir lansmanla okurlarla buluştu

"Cumhuriyetin Güçlü Kadınları" kitabı, tarihi bir lansmanla okurlarla buluştu

"Cumhuriyetin Güçlü Kadınları" adlı kitap, tarihi önemi olan bir günde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde tanıtıldı. Tanıtım etkinliğinde kitabın yazarları, Güvercin Yayınevi Editörleri, basın mensupları ve okurlarla bir araya geldi. Lansmanın sunuculuğunu Çe

A+A-

"Cumhuriyetin Güçlü Kadınları" adlı kitap, tarihi önemi olan bir günde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde tanıtıldı. Tanıtım etkinliğinde kitabın yazarları, Güvercin Yayınevi Editörleri, basın mensupları ve okurlarla bir araya geldi. Lansmanın sunuculuğunu Çehre Barış ve Salih Tanrıverdi üstlendiler.

“Cumhuriyetin Güçlü Kadınları” adlı kitap, Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel olarak, yüz dört kadının bir araya gelerek hayata geçirdiği anlamlı bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu kitap, kadınların gücünü ve başarılarını kutlarken, aynı zamanda toplumsal bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Kitabın satışından elde edilen tüm gelir, eğitim hayatlarına devam etmekte olan ihtiyaç sahibi kız öğrencilere burs olarak sağlanacaktır.

Şefika Özgen

Kitabın lansman etkinliğinde, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç, CHP İl Başkan Yardımcısı Zelal Kıran Metin, Gül Şen, kitabın yazarları, Güvercin Yayınevi kurucu ortakları Gülçin Tüzel Dokur, Berkan Karasu, kitabı yayına hazırlayan Şenay Gökce kitabın oluşum süreci, içeriği ve amacı hakkında konuşmalar yaptılar. Kapanışta ise, Firdevs Akkaya ve Cihangir Müzik Topluluğu Korosu Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlarla konuklara keyifli anlar yaşattılar.

omer-ozenc-cumhuriyetin-kadinlari-resim-03.jpg

Cumhuriyetin Güçlü Kadınları kitabı, farklı alanlarda çalışan, mücadele eden, öncü olan ve ilham veren kadınların bir araya gelerek yazdığı hikayeleri içermektedir. Kitapta, siyasetten sanata, bilimden spora, eğitimden sağlığa, medyadan iş dünyasına kadar pek çok alanda faaliyet gösteren kadınların yaşam öyküleri, başarıları, zorlukları ve vizyonlarına yer verilmiştir.

Bu kitap, Türkiye’nin yakın tarihine ve bugününe kadın perspektifinden bakmak isteyen, kadınların başarılarından ilham almak isteyen, kadınların sorunlarına duyarlılık göstermek isteyen herkes için önemli bir kaynak niteliğinde.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.