1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener’in Ankara planı: Başkent için tekrar oylama yapılması gündemde

Akşener’in Ankara planı: Başkent için tekrar oylama yapılması gündemde

İYİ Partili kurmaylar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “işbirliği” teklifini reddetmelerinin ardından muhalefet kanadından kendilerine yönelik eleştirilere karşı “rahatsızlık duyduklarını” belirtiyor.

A+A-

İYİ Parti’nin CHP’den gelen "işbirliği" teklifini reddetmesine ilişkin tartışmalar siyaset gündemindeki yerini koruyor. Partinin il ve ilçe başkanlarının Genel Başkan Meral Akşener’e oyçokluğuyla "Seçimde işbirliği yapalım" demesine ve parti kurmaylarının da uyarısına karşın GİK’in teklifi reddetmesi, hem parti içinden hem parti dışından eleştirilere neden oldu. İl ve ilçe yöneticileri, kararın "tabana ve millete rağmen verildiğini ve muhalefete kaybettireceğini" öne sürüyor.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç'ın haberine göre; bazı İYİ Partili kurmaylar, 31 Mart yerel seçimlerinde 2019’da kazanılan İstanbul ve Ankara gibi iller kaybedilirse sonuçtan İYİ Parti’nin sorumlu tutulacağından endişeleniyor. Seçmenin sandıkta işbirliğine sadık kalacağını kaydeden kurmaylar, seçim sürecinin İYİ Parti aleyhine sonuçlanabileceğine de dikkat çekiyor.

ELEŞTİRİLERDEN RAHATSIZ

Öte yandan "kararın riskli olduğunun ancak partinin artık tek başına var olması gerektiğinin" altını çizen birçok kurmay da muhalefet kanadından gelen sert eleştirilerden rahatsız olduklarını belirtiyor. İYİ Parti’nin CHP’den ayrı, ideolojisi olan, "müstakil" bir parti olduğunu belirten kurmaylar, seçimlere ayrı girme kararına saygı duyulması gerektiğini belirtiyor. Kararın tek taraflı değerlendirildiğini belirten kurmaylar, iş birliğine "hayır" diyenlerin açıklamalarının dikkate alınmadığını da kaydediyor.

Kurmaylar; CHP’ye yakın isimlerin partilerine yönelik eleştirilerinin kutuplaşmaya neden olacağını belirtiyor.

Akşener’in "ittifak'a" yönelik sert söylemlerinin, CHP’den gelen eleştiriler nedeniyle de devam edeceği öne sürülüyor. Cumhuriyet’in ulaştığı partiden üst düzey bir yetkili de İYİ Parti lideri Meral Akşener’in "işbirliği" teklifini oyladığı GİK toplantısından çıkarken "Ankara’yı tekrar oylayacağım" dediğinin altını çizerek "Genel Başkan'ın, bu sözünü yerine getireceğine inanıyorum" yorumunu yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.