1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Beni MAN'la kandıramazsınız, yemem!

Beni MAN'la kandıramazsınız, yemem!

Bakan Çağlayan bir türlü yatırıma ikna edemediği Alman devi VW'ye MAN üzerinden gönderme yaptı.

A+A-

EKONOMİ SERVİSİ - Alman otomotiv devi Volkswagen’i (VW) Türkiye’ye yatırıma davet eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu kez MAN üzerinden gönderme yaptı. Geçen hafta Cenevre Otomobil Fuarı’nda VW tepe yönetimi ile görüşen Çağlayan, Otomotiv Sanayi Derneği’nin 39. Genel Kurulu’nda ihracat rekortmenlerine ödül dağıtımı sırasında MAN CEO’su Münür Yavuz’a “Sizin Volkswagen’ciler Türkiye’de MAN yatırımımız var diye bizi kandırmaya çalışıyorlar ama yemem. Sen sizinkilere söyle Türkiye’de yatırım yapsınlar.” diye takıldı. Bakan Çağlayan şunları kaydetti: “Cenevre’de VW Yönetim Kurulu Üyesi Stephan Klingler’e de söyledim. MAN yatırımı ile sıyrılamazsınız. Ben Ankaralıyım MAN’ı sizden daha iyi bilirim. Biz sizden VW yatırımı bekliyoruz. Bakalım Mayıs ayı için çalışma başladı. Neler olacak göreceğiz.”
Bakan Çağlayan, son dönemde gerçekleştirilen teşvik düzenlemeleri ile daha yüksek katma değer peşinde olduklarını dile getirdi. Otomotiv ihracatında Almanya’nın kg başına 14,7 dolar Güney Kore’nin 8,2 dolar Türkiye’nin ise 7.8 dolar kazandığı örneğini veren Bakan Çağlayan, “Bu rakamı Türkiye yukarı çekmek zorunda.” dedi. TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu’nun ‘yan sanayi için Arge teşviki genişletmesi isteğini’ “Mehmet Bey ben gazcıyım ama bir yerde frene basmak gerekiyor. Bu teşviklerin sonu yok. Gerekeni yaptık.” diye konuştu.

Babayiğiti çıkarın işimizi bitirelim
Otomotiv sektörüne yerli otomobil konusunda ellerini çabuk tutmalarını tavsiye eden Bakan Çağlayan, “Babayiğiti ne zaman çıkaracaksanız çıkaralım da sizinle işimizi bitirelim artık! Şaka bir yana daha yapacak çok işimiz var. Ben 2023’te siyasette kalmayı düşünmüyorum ama hayalim Cumhuriyetin 100. yılında başbakan, bakan ve devlet adamlarının yerli otomobillerle törenlere gelmesi.” dedi.

Ben gazcıyım işsizlik rakamları beni üzdü Geçen yıl sık sık ekonomide gaza basılmasından yana olduğunu dile getiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, aralık ayı işsizlik rakamlarının kendisini üzdüğünü dile getirdi. “Ben gazcıyım fazla fren yapınca koku çıkacağını biliyordum. Geçen yılın son ayında işsizlik rakamları çift haneli hale geldi, yüzde 10.1 oldu. Büyüyeceksizin istihdam yapacaksınız bunun çaresi yok. Sanayide istihdamın azalması Türkiye’nin hayrına olmaz. İstihdam ve işsizlik rakamlarına baktığımız zaman sanayide istihdamın azalması üzerinde düşünülmesi gereken bir yapı.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.