1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aydınus'un maçında İtalyan tarifesi!

Aydınus'un maçında İtalyan tarifesi!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş mücadelesinde Juventus, İskoçya'da oynadığı ilk maçta 3-0 gibi farklı bir skorla geçtiği Celtic'i evinde de rahat bir oyun sonunda 2-0 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş karşılaşmasında Juventus, ilk maçta 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup ettiği Celtic'i evinde ağırladı. Juventus Arena'da oynanan ve hakemimiz Fırat Aydunus'un yönettiği karşılaşmayı da 2-0 kazanan İtalyan ekibi, toplamda 5-0'lık skora ulaşarak çeyrek finale adını yazdırdı ve Celtic'i turnuva dışına itti.
Bu sezon Avrupa arenasında oynadığı karşılaşmalarda henüz yenilgi yüzü görmeyen Juventus'a galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Fabio Quagliarella'nın asistinde Alessandro Matri ve 65. dakikada Arturo Vidal'in asistinde Fabio Quagliarella kaydetti. Öte yandan maç öncesi Juventus'ta sarı kart sınırında bulunan oyunculardan Stephan Lichtsteiner ve Claudio Marchisio mücadelede forma giymezken, Arturo Vidal ise 67. dakikada yerini Mauricio Isla'ya bırakana kadar sarı karttan sakınan bir görüntü çizdi ve cezalı duruma düşmedi.
Juventus bu sonuçla birlikte Real Madrid, Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain ile birlikte çeyrek finale adını yazdıran ekiplerden biri oldu. 4 adayın daha oynanacak mücadeleler sonrası belli olacağı çeyrek final ilk müsabakaları 2-3 Nisan'da, rövanş mücadeleleri ise 9-10 Nisan tarihlerinde oynanacak.

ÇAKIR'IN AKSİNE AYDINUS'A SAKİN MAÇ
Manchester United - Real Madrid mücadelesinde Nani'ye gösterdiği kırmızı kart ile İngilizler'in eleştirilerine maruz kalan Cüneyt Çakır'ın aksine, Fırat Aydınus fazla tartışılacak pozisyonların yaşanmadığı bir karşılaşma yönetti.
Mücadele boyunca Juventus'tan Peluso ve Celtic'ten Izaguerre'ye olmak üzere iki kez sarı kartına başvuran Aydınus, pozisyonlara yakın olmaya çalışan görüntüsüyle dikkat çekti.

JUVE RAHAT, CELTIC 'PRESTİJ' PEŞİNDE
Karşılaşmaya ilk mücadelede deplasmanda aldığı 3-0'lık skorun rahatlığı ile başlayan Juventus, Andrea Pirlo ve Arturo Vidal ile birlikte orta sahada oyunun kontrolünü eline aldı.
İlk dakikalarda sürekli paslar ile İskoç rakibini yorma yoluna giden Juve'ye karşın, Celtic de Devler Ligi'ne en azından bir galibiyetle veda etme çabasıyla rakip sahaya oyunu yıkmaya çalıştı.
Maçın başlarında iki ekip de aradığı pozisyonları bulamazken, mücadelenin ilk tehlikeli atağını geliştiren İtalyan ekibi golü de bulmayı başardı.

MATRI FIRSATÇILIĞINI KONUŞTURDU
24. dakikada Andrea Barzagli defansta çaldığı topu hiç bekletmeden Fabio Quagliarella ile buluşturdu. Ceza alanına hareketlenen İtalyan forvetin vuruşu kaleci Frazer Forster'dan sekerken, fırsatçılığını konuşturan Alessandro Matri dönen topu kovakayarak meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı ve takımını öne geçirdi.
İlk 45 dakikada önemli sayılabilecek başka pozisyon yaşanmazken, Celtic tehlikeli pozisyonlar yakalayamamasına rağmen ilk yarı sonunda %57'lik bir topla oynama yüzdesi yakaladı.

YİNE İTALYANLAR ATTI, CELTIC DAĞILDI...
İkinci yarıda da taraftarlar aradıkları heyecanı sahada bulamazken, Juventus attığı 2. gol ile mücadelenin iyice 'formalite'ye dönmesine yol açtı.
65. dakikada İtalya'nın efsane oyuncularından Andrea Pirlo'nun attığı muhteşem diagonal pasa hareketlenen Arturo Vidal, meşin yuvarlağı göğsünde yumuşattı ve solunda bulunan Fabio Quagliarella'ya 'al da at' pası yolladı. Quagliarella da güzel bir son vuruş ile skoru 2-0 yaptı ve takımına toplamda 5-0'lık üstünlüğü getirdi.
Bu skorun sonrasında da orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada başka gol olmazken, Juventus turu 5-0 gibi rahat bir skorla geçti ve çeyrek finale adını yazdırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.