1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aslan Arena'da üç'ledi!

Aslan Arena'da üç'ledi!

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasının açılış karşılaşmasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 mağlup etti. Galatasaray böylece 8 maçın 6'sında puan kaybettiği cuma maçından galibiyetle ayrıldı

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasının açılış maçında Galatasaray ile Sanica Boru Elazığspor karşı karşıya geldi. Galatasaray, sahası Türk Telekom Arena'da ağırladığı Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 mağlup etti.

Oldukça hızlı bir başlangıca sahne olan maçta Galatasaray'ın gollerini 2. dakikada Burak Yılmaz, 20 ve 26. dakikalarda Didier Drogba kaydetti. Sanica Boru Elazığspor'un tek sayısı ise 22. dakikada Serdar Gürler'den geldi. Didier Drogba, 20. dakikada attığı golle Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki 100. resmi golünü kaydetti.

Galatasaray, şampiyonluk yolunda aldığı bu kritik galibiyetle puanını 62'ye yükseltti. Kümede kalma mücadelesi veren Sanica Boru Elazığspor ise 35 puanda kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda bir diğer kümede kalma savaşı veren Gaziantepspor'a konuk olacak. Sanica Boru Elazığspor ise sahasında kendisi gibi ligde kalma mücadelesi içerisinde bulunan Kardemir Karabükspor'la oldukça kritik bir maça çıkacak.

ÜMİT DAVALA YERİNE TAFFAREL

Galatasaray'da Ümit Davala PFDK tarafından verilen 1 maçlık cezasını çekmesine rağmen, sarı kırmızılı takmda teknik sorumlu olarak Claudio Taffarel gösterildi.

PFDK'nın 9 maç ceza verdiği teknik direktör Fatih Terim ile 2 maç ceza alan antrenör Hasan Şaş ise maçı, Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden takip etti. Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla Fatih Terim'e sevgi gösterisinde bulundu. Terim de bulunduğu yerden ayağa kalkıp el sallayarak taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi.

SNEIJDER RİSKE EDİLMEDİ

Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor karşısına, geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçına göre ilk 11'de iki değişiklikle çıktı. Sarı-kırmızılı takımda hafif sakatlığı bulunan Sneijder tedbir amaçlı olarak yedekler arasında bulunurken, bu oyuncunun yerine orta sahada Yekta Kurtuluş görev yaptı.

Sarı kart cezalısı Semih Kaya'nın yerine ise Mersin İdmanyurdu maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında aldığı 1 maçlık cezayı Kardemir Karabükspor maçında tamamlayan Dany, savunmada görev yaptı. Sarı-kırmızılı takım karşılaşmaya Muslera, Eboue, Dany, Gökhan Zan, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Yekta Kurtuluş, Burak Yılmaz ve Drogba 11'i ile başladı.

Yedeklerde ise Sneijder'in yanı sıra Eray İşcan, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Emre Çolak, Amrabat ve Sabri Sarıoğlu yer aldı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Hakan Balta ile Elmander 18 kişilik kadroda bulunmadı.
G.SARAY BURAK'LA HIZLI BAŞLADI
Galatasaray maça hızlı başlayan taraf oldu. İlk saniyelerden itibaren rakip sahada baskı kurmaya başlayan Galatasaray, Burak Yılmaz'ın savunma arkasına koşu atan Selçuk Yılmaz'ı görme çabası savunmanın araya girmesiyle başarısız oldu.

Dönen topu tekrar alan Galatasaray atak tazeledi. Kendisine karşı cepheden müsait bir vuruş açısı yakalayan Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo kaleye sert vurdu. Kaleci Ivesa gelen topu yumrukladı ve top Burak Yılmaz'ın önüne düştü. Burak, düzgün bir vuruşla topu köşeye gönderdi ve takımını henüz 2. dakikada 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra Galatasaray rahatlarken, Sanica Boru Elazığspor pas yaparak ev sahibi ekibin alanında etkili olmaya ve üzerindeki stresi atmaya çalıştı. Savunmasını öne çıkaran ve kalabalık halde hücum etme gayretinde olan konuk ekip, kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşayacağının sinyalini verdi.
DROGBA TT ARENA'DA 100 DEDİ
Karşılıklı top kayıpları ve bir o kalede bir bu kalede şeklinde devam eden mücadelede, Hamit Altıntop Fabio Bilica'dan topu kaparak ceza sahası yayına doğru topla birlikte sokuldu. Sağ çaprazda koşu yapan Drogba'yı gören Hamit, takım arkadaşına pozisyonu hazırladı. Drogba, yakın direk dibine vurarak 20. dakikada farkı ikiye çıkardı. Drogba, bu golüyle Türk Telekom Arena tarihinde Galatasaray'ın 100. golünü atmış oldu.
Golün hemen ardından Tidiane Sane, yapılan başlama vuruşunun ardından topu savunma arkasına doğru şişirdi. Topu kontrol etmek isteyen Dany, sektirdi. Serdar Gürler önünde bulduğu topu kontrol etmeden tek vuruş yaptı ve dağılmak üzere olan takımına adet elektroşok verdi.
DROGBA BİR KEZ DAHA FARKI İKİYE ÇIKARDI
Bu golün ardından Galatasaray'da golün yenilmesinde büyük hatası bulunan Dany, sağ kanada doğru topu havadan oynadı. Topu alan Eboue, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve çaprazdan vuruşunu yaptı. Ancak, Ivesa topu ayaklarıyla kurtardı. Baskıyı bırakmayan ve ön alanda presini sürdüren Galatasaray, Bilica'nın uzaklaştırmak yerine kontrol etmeyi tercih ettiği pozisyonda bir kez daha pozisyona girdi. Bilica'nın kafasından seken topu Yekta Kurtuluş aldı. Yekta, Drogba'yı gördü ve Fildişili yıldız 26. dakikada farkı 2'ye çıkardı.
Golden sonra Elazığspor oyun anlayışından taviz vermedi. Ön alanda çok adamla oynamaya ve savunmasını önde kurmaya devam etti. Ancak, ağır kalan Elazığspor savunması pozisyon vermeye devam etti. Sık sık ofsaytlarla kesilen ataklar sonrası gol gelmedi. Konuk ekip ise topu başarılı bir şekilde ön alanda getirse dahi savunma arasına sızmakta ve pozisyon bulmakta başarılı olamadı.

Oldukça hareketli geçen bir devrenin ardından, hakem Bülent Yıldırım ilk yarının 3-1 bittiğini belirten düdüğünü çaldı.
G.SARAY RÖLANTİYE ALDI
Karşılaşmanın ikinci yarısına hem Galatasaray teknik sorumlusu Claudio Taffarel, hem Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural ilk yarıdaki 11'leriyle devam etti.
İkinci yarıya Galatasaray, oyunun dengesini elinde bulundurarak başladı. Maçı rölantiye alan ve bulduğu skorla rahat futbol oynayan Galatasaray, Elazığspor'un oyun direncinin düşmesiyle pozisyonlar da bulmaya başladı. Takımının saha içinde maçtan koptuğunu gören Yılmaz Vural, Sinan Kaloğlu yerine geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı 3 puan getiren golü atan Volkan Yılmaz'ı oyuna aldı.
Galatasaray, kendi sahasına çekilip başarılı bir şekilde alan daralttı ve aktif dinlenmeye geçti. Konuk ekip Elazığspor'da Aydın Karabulut ile Serdar Gürler'in hareketli ve sorumluluk alan oyunlarına rağmen istedikleri pozisyonlara giremedi. Karşılaşma karşılıklı geçen mücadelelerin ve pozisyonların ardından 3-1 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.