1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Afganistan'dan İyi Haberler Bekleniyor

Afganistan'dan İyi Haberler Bekleniyor

Afganistan'da zorunlu iniş yapan helikopterde rehin alınan 8 Türk vatandaşından birinin Adanalı kalıp ustası Erkan Kaya (33) olduğu bildirildi.

A+A-

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde oturan Erkan Kaya'nın eşi Sultan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin inşaatlarda kalıp ustalığı yaptığını, iş gereği de son olarak Afganistan'a gittiğini söyledi.

Eşiyle en son geçen hafta görüştüğünü anlatan Kaya, konuşmalarında eşinin kendisine kesin dönüş yapacağını söylediğini kaydetti.

Eşinin çalıştığı şirket yetkililerinin pazartesi günü kendilerini arayarak eşinin Taliban tarafından rehin alındığını bildirdiğini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Allah rızası için yardım etsinler. Eşimin eve sağ olarak dönmesini bekliyorum. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eşimin canından endişe ediyoruz. En azından bir resmini göstersinler, içimiz rahat edecek. Başbakan'dan tek isteğim Allah rızası için yardım etsin, bir an önce eşimi getirsin. Çaresizce bekliyoruz."

Erkan Kaya'nın annesi Türkan Kaya ise çaresizce oğlundan gelecek haberi beklediklerini belirterek, "Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor, yapacak bir şey yok tek güvencemiz devletimiz" dedi.

Hükümet yetkililerinden kendilerini bilgilendirmelerini isteyen Anne Kaya, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yetkililerden yardım bekliyoruz. Olayı duyduktan sonra hiç uyuyamadım. En azından bir görüntüsü olsa rahat edeceğiz. 'Televizyonlarda rehin alınanların Türk olduğu teyit edilirse bırakılacak' deniyor. Bunların kimliği var araştırsınlar."

Oğlunun 2 Kasım 2012'de Afganistan'a gittiğini, 21-25 Nisan'da kesin dönüş yapmasını beklediklerini anlatan Kaya, "İnşallah bize bir haber ulaştırırlar. Oğlum ekmek parası için Afganistan'a gitti" diye konuştu.
Erkan Kaya'nın oğlu Ethem Kaya da yetkililerden babasının hayatta olduğunu dair bilgi beklediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.