1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ülkenin birliği her şeyden önemlidir

Ülkenin birliği her şeyden önemlidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemizin birliği ve dirliği, bizim için her şeyden önemlidir" dedi.

A+A-

Kadıköy'deki Büyük Kulüp'te düzenlenen Oflular Gecesi'nde konuşan Kılıçdaroğlu, anayasaların bütün demokrasilerde toplumsal uzlaşma metni olduğunu söyledi.

Yurttaşların anayasa kitapçığını eline aldığında gurur duyması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, amaçlarının böyle bir anayasayı Türkiye'ye kazandırmak olduğunu ifade etti.
 
Kılıçdaroğlu, anayasa metninde uzlaşı konusunda zaman zaman aksamalar olsa da demokrasinin uzlaşma kültüründen oluştuğunu, fikir ayrılıklarının demokrasilerin zenginliği olduğunu dile getirdi.
 
Çözüm konusunda en çok çalışan partiyiz 
 
Çözüm sürecine de değinen Kılıçdaroğlu, zaman zaman kendilerinin "CHP'nin bu konuda kesin görüşü yoktur" diye eleştirildiğini kaydederek, şöyle devam etti: 
 
"Oysa sorunun çözümü konusunda en çok çalışan parti biziz. En çok emek harcayan, görüş beyan eden biziz. Biz sorunu akılla, mantıkla, ülkemizin birlik ve bütünlüğü içerisinde çözmek isteriz. Eğer siz, sorunu uluslararası masalarda çözmeye kalkarsanız, hiç kimsenin endişesi olmasın, o sorunun çözümü Türkiye'nin aleyhine olur. Endişemiz budur. Bu endişeyi her yerde, her yurttaşla paylaştık. Ülkemizin birliği ve dirliği, bizim için her şeyden önemlidir. Partinin çıkarları vardır ama ülkenin çıkarları partinin çıkarlarının üzerindedir. Eğer siz kapalı kapılar ardından pazarlık yapar, halkın destek vermeyeceği anlaşmaların altına imza atarsanız, onun karşısında öncelikle bizim durmamız gerekiyor. Hedefimiz bu." 
 
Ülkenin birliğine ve huzura "evet", teröre "hayır" dediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin ayrıntıların bilinmediğini savundu. 
 
Kılıçdaroğlu, süreçte ortaya çıkacak herhangi bir sorunun derinleşmesi halinde toplumun daha ağır bedeller ödeyebileceğini sözlerine ekledi. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.