1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Uçurumdan kocası itmiş'

'Uçurumdan kocası itmiş'

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi, kazayla uçurumdan düşüp öldüğü öne sürülen öğretmen Esin Güneş'i öldürdüğü gerekçesiyle eşi Güven Güneş'in tutuklanmasına karar verdi

A+A-

 

Boşanma davası sürerken kazayla uçurumdan düşüp öldüğü iddia edilen öğretmen Esin Güneş (25) davasında, tutuksuz yargılanmakta olan eşi Güven Güneş hakkında tutuklama kararı çıktı. Güven Güneş’in arkadaşı Beşir Üzüm’e de adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Güven Güneş ve Esin Güneş’in ailesi ile avukatlar hazır bulundu. Savcı ve Esin Güneş’in avukatlarının, sanıkların tutuklanmaları yönündeki taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden gelen raporlar doğrultusunda sanık Güven Güneş’in bilerek ve planlayarak adam öldürdüğü ve sanıkların kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, Beşir Üzüm’e de denetimli serbestlik ve yurt dışına çıkış yasağı getirerek duruşmayı erteledi.

ADALET YERİNİ BULDUEsin Güneş’in annesi Fariye Işık, duruşma sonrasında adliye önünde yaptığı açıklamada, verilen karardan duyduğu memnuniyeti gözyaşları içinde dile getirdi. Adaletin yerini bulduğuna inandığını ifade eden Işık, "Bundan sonra başka Esinlerin ölmemesi için kadın katillerine ağır cezalar verilmesini ve kızımın katiline de müebbet hapis cezası verilmesini istiyorum" dedi.

Esin Güneş’in dayısı Mahmut Konuk ise, "iyi çocukların yargılandığı davalarda adaletin gerçekleşmesinin zor olduğunu, ancak aile olarak dostları ile kadın kuruluşları ile yılmadan son iki yıldır kanıt ve belge topladıklarını" belirtti.

TANIKLIK YAPANA YAKALAMA KARARIOlayın sıradan gösterilmek istenen bir cinayet olduğunu ileri süren Konuk, kadınların örgütlülüğünün, suçluların tutuklanmasına ve ileride ceza almalarına vesile olacağını savunarak, "Mahkeme süresince yalan ifade ile sanıklardan Beşir Üzüm için, ’iyi çocuktur’ diye tanıklık yapan karakol komutanı ile olay yeri incelemesi yapan karakol komutanının da yargılanması için hukuki girişimlerde bulunacağım" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.