1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye'ye efsane olmaya geldim

Türkiye'ye efsane olmaya geldim

En iyi teklifi Galatasaray'dan aldım. Türkiye'den başka bir takımdan teklif almadım.

A+A-

 

Galatasaray, Inter'den transfer etttiği Wesley Sneijder ile Türk Telekom Arena Stadı'nda basın mensuplarının önünde resmi sözleşme imzaladı. 
 
"GALATASARAY'A GELDİĞİM İÇİN GURURLUYUM VE BİR AN ÖNCE FORMA GİYMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"
 
Galatasaray'ın İtalya'nın Inter takımından kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder 3.5 yıllık sözleşmeye imza attı. 
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ile Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'ın da hazır bulunduğu Türk Telekom Arena'daki imza töreninde, Türk medya mensuplarının yanı sıra İtalya ve Hollanda'dan da basın mensupları da yer aldı.
 
"HAGİ İLE KARŞILAŞTIRILMAK BANA BÜYÜK BİR GURUR VERİR. O BİR EFSANE. BEN DE BURADA BİR EFSANE OLMAK İSTİYORUM"
 
"Galatasaray'a, böylesine büyük bir camiaya geldiğim için büyük bir mutluluk duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan Sneijder, Hagi ile karşılaştırılmak bana büyük bir gurur verir. Hagi'nin Galatasaray'daki yaptıklarını biliyorum, o bir efsane. Ben de burada bir efsane olmak istiyorum" dedi.
Hollandalı oyuncu şöyle konuştu:
"Havaalına gittiğimiz zaman Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu anladım. Bu sabah da sağlık kontrolü sırasında bir kez daha anladım. Galatasaray'a geldiğim için gururluyum ve bir an önce forma giymek için sabırsızlanıyorum. Pazar günü Beşiktaş'a karşı çok kritik bir maçımız var ve ben de bu maçta oynamak istiyorum. Uzun bir zamandır maç oynamıyorum ancak fiziksel olarak kendimi çok hazır hissediyorum. Çünkü özel antrenmanlarına sürekli devam ettim. Oynamak istiyorum ancak tabii ki bu konudaki karar hocamıza ait. Hagi ile karşılaştırılmak bana büyük bir gurur verir. Hagi'nin Galatasaray'daki yaptıklarını biliyorum, o bir efsane. Ben de burada bir efsane olmak istiyorum"
 
"INTER İLE SORUNLARIMIZ İKİ GÜN ÖNCE HAL OLDU VE BU SORUNLARI HALLETTİKTEN SONRA DA GALATASARAY'A GELME SÜRECİM KOLAYLAŞTI"
 
Galatasaray'ın İnter ile anlaşmasına rağmen kendisi ile anlaşmanın gecikme nedeninin sorulduğu Sneijder; "Inter ile sorunlarımız iki gün önce halloldu ve bu sorunları hallettikten sonra da Galatasaray'a gelme sürecim kolaylaştı. Öncelikle şunu açıklayayım. Ben 48 saat önce bir karar verdim. Benim süreci geciktirmem gibi bir durum söz konusu değil. Galatasaray'dan teklif gelince düşünmedim ve hemen kararımı verdim ancak Inter ile çözmem gereken bazı sorunlar vardı" cevabını verdi.
 
"TÜRKİYE'DEN BAŞKA TEKLİF ALMADIM"
 
Türkiye'den başka teklif alıp almadığı sorulan yıldız oyuncu; "Bir kaç teklif vardı ve ben doğru olanı seçmek zorundaydım. Başka kulüplerden de teklif aldım. Benim için en iyi adım Galatasaray olacaktı ve bu yönde bir karar verdim. Şu anda baktığımız zaman hala Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takım var. Benim için en iyi seçim Galatasaray oldu ve en iyi teklifi de Galatasaray'dan aldım. Türkiye'den başka bir takımdan teklif almadım" şeklinde konuştu.
 
"MUSLERA ÇOK İYİ BİR KALECİ"
 
Yeni takım arkadaşı kaleci Muslera için ise Sneijder şunları söyledi:
"Muslera çok iyi bir kaleci, bu dünyadaki en iyilerinden biri. İtalya'da futbol oynadığımız dönemde de kendisini takip ediyorum. Muslera'ya bir kez gol atmayı başardım ancak son oynadığımız maçta ona gol atamadı. Müthiş bir kaleci ve onunla aynı takımda oynayacak olmamdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum"
 
"KUYT İLE HERGÜN KONUŞUYORUM AMA GALATASARAY İLE İLGİLİ BİR ŞEY SORMADIM"
 
Fenerbahçe'de forma giyen Kuyt ile yakın arkadaş olan Sneijder, vatandaşı ve milli takım arkadaşı ile sadece İstanbul konusunda konuştuklarını belirterek; "Kuyt ile tabii ki görüşüyorum, hemen hemen hergün konuşuyoruz. Ama sadece şehri sordum kendisine. Kuyt benim 10 yıldır arkadaşım ancak burada kesinlikle Galatasaray ile ilgili bir şey sormadım, zaten Galatasaray'ı biliyordum. Kendisinden sadece şehir hakkında bilgi aldım" dedi. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.