1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (12 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (12 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya yeni haftanın ilk gününe bu haberlerle uyandı. İşte Türkiye ve dünyanın son 24 saatinden en çarpıcı başlıklar...

A+A-

Kabine Toplantısı öne çekildi, gözler Recep Tayyip Erdoğan’da! Tatil kaç gün olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantı sonrası Erdoğan'ın Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını açıklaması bekleniyor.

G-20 maliye bakanları, çok uluslu şirketlere daha adil bir vergi  dağıtımı sağlamayı hedefleyen ve şirketlerin vergi cennetlerine  kaçmalarını önleyecek reformlar konusunda anlaştı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, daha fazla ülkelere büyük, aşırı  karlı çok uluslu şirketleri vergilendirme imkanı veren mekanizmanın  gelecek yılın baharından önce hazır olmayabileceğini söyledi.

ABD Ticaret Bakanlığı, ABD'nin çıkarlarına aykırı faaliyetlerde bulunma veya bu faaliyetlere karışma riski bulunduğu gerekçesiyle Çin, Rusya ve İran ile bağlantılı olduğu iddia edilen 34 şirketin  kara listeye alındığını duyurdu.

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD Ticaret Bakanlığı'nın insan hakları ihlalleri iddiası ile 23 Çin şirketini ekonomik kara listeye alma kararına tepki gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden teknoloji, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda rekabetçi olmayan uygulamaları hedef alan bir kararname imzaladı. Kararname kapsamında atılacak adımların çalışanların ücretlerini artırması ve tüketiciyi koruması amaçlanıyor.

Çin Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Wang Yiming, Çin MB'nin geçtiğimiz hafta aldığı ve 15 Temmuz'da yürürlüğü girecek olan zorunlu karşılık oranı indiriminin para politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini söyledi.

İşte Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 37 CAN KAYBI, 5.261 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 11 Temmuz verilerine göre, 222 bin 68 test yapıldı. Son 24 saatte, 5 bin 261 yeni vaka tespit edilirken 37 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan 5 bin 242 kişi de sağlığına kavuştu.

Güncel verilerde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 60.74, ikinci doz ortalaması yüzde 27.63, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 57 milyon 738 bin 829 oldu.

Bakan Koca: Kontrol altında tutmak güçleşiyor

Güncel vaka sayısı ve can kayıplarının yer aldığı günlük vaka tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kırmızı kategorideki illerimizde vaka sayılarının düşüş eğilimini kontrol altında tutmak güçleşiyor. Mücadelede yerinizi almak için biran evvel aşınızı olun” ifadesini kullandı.

Mehmet Ceyhan’dan Bakan Koca’nın açıklamasına tepki

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 11 Temmuz tablosunu paylaşırken yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından şu sözlerle tepki gösterdi:

"Şehirler arası ve ülkeler arası dolaşım ve insan teması bu kadar kontrolsüz olunca, hangi şehirlerde vakaların arttığının önemi yok maalesef. Şu anda Delta varyantı başta olmak üzere virüs yayılımını önleyecek bir engel koymuyoruz.

Aşılama oranı yüzde 19'dan yüzde 50'ye de yükselse, yüzde 80 olmadıkça vaka artışını durduramaz. En azından biz maske ve mesafe önlemlerine uyalım."

İBB Bilimsel Danışma Kurulu’ndan kritik uyarı: 1 milyon kişiyi aşacak

Kurban Bayramı’nda oluşacak yoğunluğun, salgın riskini artırabileceğine dikkat çeken İBB Bilimsel Danışma Kurulu, bayram sebebiyle hareketliliğin 1 milyon kişiyi aşacağını belirtti. Kurul, tedbir olarak da “Kurbanlar, yetiştirildiği yerde kesilsin” tavsiyesinde bulunuldu.

İstanbul’un birçok ilçesinde kâbusa dönüşmüştü! İBB harekete geçti

İstanbul'da özellikle çocukların vücutlarında yara oluşmasına neden olan sivrisinekler birçok ilçede görünmeye başlamıştı. Kâbusa dönen sivrisineklerle ilgili İBB harekete geçti. İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimindeki 182 ekip ve 611 personel kentin birçok bölgesinde ilaçlama yaptı.

Ekrem İmamoğlu çılgın projesini açıkladı

İstanbul Kenti Spor Master Planı Çalıştayı’nda ikinci günü oturumları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Çalıştayda konuşan İmamoğlu, “Benim için çılgın proje İstanbul’da spor yapmayan çocuğun kalmamasıdır. Çok net bir şekilde söyleyebilirim ki, ülkemizin geleceğini belirleyecek etkenlerden biri, çocuklarımızın spor yapma oranları olacak” ifadelerini kullandı.

AKP’linin eşi belediyeye sınavsız müdür yapıldı

AKP’den vekil adayı olan Adile Gürbüz, yedi ay önce belediyede işe başlayan eşinin açıktan atanmasıyla ilgili "Torpil, adam kayırma yok. Çevresi geniş" savunması yaptı.

CHP’li vekil paylaştı! 4 Bakan yardımcısı daha çift maaşlı çıktı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 4 bakan yardımcısının daha çift maaş aldığını ortaya çıkardı. Tarım ve Orman Bakan yardımcıları Fatih Metin, Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı ve Ayşe Ayşin Işıkgece’nin, Yüksek Komiserler Kurulu Başkanlığı’ndan maaş aldıkları ortaya çıktı.

Halk üç gündür indirim kuyruğunda! İzdiham oluştu, bayılanlar oldu…

Kocaeli Derince'de indirimli ürün sattığı için günlerdir önünde izdiham yaşanan marketin 3. indirim gününde de uzun kuyruk oluştu. Bölgede bulunan bir vatandaş yaşananlara, "Şurada 6 ay önce 39 TL olan sıvı yağ 80 TL’ye kadar çıkınca, açılışa özel 50 liraya düşüren markete olan ilgi... Eskiden yağ kuyrukları vardı diyenler alın size yağ kuyruğu" diye tepki gösterdi

Kepçenin önüne oturarak parkın yıkılmasını engelleyen Kıymet Teyze: Şimdi çok huzurluyum

Evinin önündeki parka yıkım için gelen kepçeleri durduran Kıymet Peker'in adına Edirne Belediyesi park açılışı yaptı. Edirne Belediyesi'nin tapusunu aldığı ve park olarak kalmasını sağladığı alan için Kıymet Peker, "Burayı park olarak bulduk, park olarak kalmasını istiyoruz. Şimdi çok huzurluyum. Çok güzel oldu” dedi. 

Türk bayrağını yırtan İranlı kadın gözaltına alındı

İstanbul Büyükçekmece’de, Türk bayrağını yırttığı için vatandaşlar tarafından tepki gören İran uyruklu kadın gözaltına alındı.

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye: Ağzını 48 saattir bıçak açmadı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Diyarbakır'da 'Serok Erdoğan' sloganlarıyla karşılanmasına değinen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, kendisine 5 yıldır 'Serok Ahmet' diyen MHP lideri Bahçeli'ye seslendi. Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır’daydı. Orada Serok Erdoğan diye seslenildi. Bahçeli’nin ağzını 48 saattir bıçak açmadı. Bakalım ne yapacak Bahçeli?" diye konuştu.

Ankara’da Hayvanları Koruma Kanunu protestosu

Ankara'da bir grup hayvansever, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu'nun yeterli olmadığını belirterek, protesto etti.

Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 3. yıl hediyesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni sistemde Cumhurbaşkanı seçilişinin 3'üncü yılı için hediye (çınar fidanı) gönderdi.

CHP’li Bülbül: AKP seçime OHAL koşullarında girmek istiyor

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis’e getirilen kanun teklifiyle ilgili, “Üniversite kooperatifinden, gümrük hizmetlerine, kambiyo senedinden, OHAL uygulamalarına kadar her şeyi içine koymuşlar. Ama burada asıl mesele Olağanüstü Hal’ i (OHAL) devam ettirmek. Çünkü AKP OHAL’siz ülke yönetemez durumda. AKP seçime de OHAL koşullarında girmek istiyor” dedi. Bülbül buna karşılık, "Darbe teşebbüsü mü var? Böyle bir istihbarat mı alındı? Yoksa seçim yaklaşırken koltukların sallandığının mı farkına vardılar?" sorularını sordu.

AKP milletvekili aday adayı 2 bin 500 kişiyle birlikte CHP’ye geçti

Muş’ta AKP milletvekili aday adaylarından olan, Badikan Aşireti mensubu Fatih Cengiz, 2 bin 500 kişiyle birlikte CHP’ye geçti. Rozet takma töreninde konuşan Cengiz, "Bu yola sonuna kadar devam edeceğiz" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise, "Sizlerin sayesinde önümüzdeki dönem bu iktidarı değiştireceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının kim olacağından çok cumhurbaşkanının niteliklerinin önemli olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar ve bütün vatandaşlar da cumhurbaşkanını büyük bir dikkatle dinlerler acaba ne söylüyor diye? Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz" dedi.

AKP’li vekiller Erdoğan’dan, muhalefetin Meclis konuşmalarının ‘kısıtlanmasını’ istedi

AKP’li vekiller “Muhalefet yüzde 75 ile kürsüye hâkim. En çok CHP’liler konuşuyor” diyerek Erdoğan’dan “acil değişiklik” istedi. “Yeşil ışık” yakan Erdoğan’ın “Yeni sisteme uyum için yasa tekliflerinin görüşme süreleri kısalacak” yanıtı verdiği öğrenildi.

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği yarışta ilk 3’e giren kadınların isimleri okunmadı

AKP’li Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet tırmanışında, genel klasman kategorisinde yalnızca erkek sporculara ödül verildi.

"Yap-İşlet-Devret kazığını bitirin"

CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, devlete ve halka yükü artan yap-işlet-devret projelerinde ödemelerin TL’ye çevrilmesi, “mücbir sebep” ilan edilip ertelenmesi, uyuşmazlıklarda Türk hukuk sisteminin geçerli olması için yasa teklifi verdi.

Eski GATA Başhekim Yardımcısı Menzilci Edizer'e sözde ceza!

Medeni hukuk ve laikliği hedef alan açıklamaları nedeniyle tepki çeken GATA’nın eski başhekim yardımcısı Ali Edizer'in, “30 ihtar puanıyla cezalandırıldığı" açıklandı.

BTS, o kararın iptali için dava açıyor

AKP’nin sahillerdeki tesis özelleştirme kararı yargıya taşınıyor. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Özkan Yücel, İzmir Barosu'na ikinci kez başkan seçildi

İzmir Barosu seçimlerinde Çağdaş Avukatlar grubu adayı mevcut başkan Özkan Yücel yeniden seçildi.

Ülkeyi çöplüğe dönüştürecekler

Polietilen içeren plastik ithalatı yasağı ikinci ayında geri çekilirken karışık atık ithalatı yasağı ise “Yasaklı ürün kodları değiştirilerek” aşılıyor. İngiltere’den Türkiye’ye gelen plastik atık, yasak öncesine göre 4 bin ton arttı.

Milyonlarca lira ‘Şarampole’ gitti

Çevre Bakanlığı’nın, yöneticisi “Şarampol Operasyonu’nda” yargılanan Özcoşkunlar Şirketi’ne 305 milyon TL’lik ihale verdiği açığa çıktı. İhaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma İ. Melih Gökçek’e kadar uzanıyor.

Bir polis intiharı daha: Düğününe 3 gün kala kendini vurdu

Son dönemde art arda yaşanan polis intiharlarına bir yenisi eklendi. Gaziantep’te bir polis, düğününe üç gün kala beylik tabancasıyla kendini vurdu.

AKP’den sosyal medya için RTÜK benzeri yapı sinyali

AKP MYK toplantısında sosyal medya platformları için RTÜK benzeri bir yapının kurulmasının tartışıldığı öne sürüldü.

Doğalgaz ve elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşa yasal takip

Salgın döneminde 2020 yılında borcunu ödeyemeyen 105 bin 600 elektrik ve 60 bin 237 doğalgaz abonesi için de yasal takip başlatıldığı ortaya çıktı. 

Eğer o kameralar Çorlu’da olsaydı 25 kişi ölmeyecekti

3 Temmuz'da aşırı yağış nedeniyle Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattı kullanılamaz hale geldi. Rayların sel suları altında kaldığı kameralar tarafından tespit edilince facianın eşiğinden dönüldü. Aynı kameralar Çorlu’da olsaydı 2018’deki faciada 7’si çocuk 25 kişi ölmeyecekti.

Kentin altında hazine yatıyor

14 Yıldır Denizli’nin farklı noktalarında değerli taş aramaları yapan Metin Uysal, kentte elmas yatağı olarak bilinen 17 adet lamporit bulduğunu iddia etti.

Eski AKP’li vekilden, Erdoğan’ın okuduğu şiirle ilgili ilginç iddia

Diyarbakır'da iki gün önce 'Serok Erdoğan' sloganlarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kürt şair Molla Cezeri’nin şiirinden bir bölüm okumuştu. AKP Diyarbakır eski milletvekili Cuma İçten, Erdoğan'ın okuduğu şiir hakkında ilginç bir iddiada bulundu.

İçten, “Sayın Cumhurbaşkanı, Melayê Cizîrî'nin Botan hükümdarı Xan Şeref’e methiye olarak yazdığı Tebriz ve Horasan’a kadar olan bölgenin Kürdistan İmparatorluğu içinde olmasını temenni eden şiirini Diyarbakır’da okuyarak Kürtlerin teveccüh göstereceğini mi sanıyor? Aman Bahçeli duymasın” ifadesini kullandı.

Erdoğan, Molla Cezeri'nin şiirini okumuştu

Erdoğan, açılış törenine gelen AKP’lilere de seslenerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şimdi, hazır mıyız? Molla Cezeri'den şöyle sizlere bir sesleneyim. ‘Ey Şehinşahê Mu'ezzem Heq Nigehdarê Te Bî Sûreyê Inna Fetehna Dor Û Madarê Te Bî'… Anladınız mı? Ama siz söylemediniz… Hadi bir de beraber söyleyelim, tamam mı? Molla Cezeri'nin, ona göre. ‘Ey Şehinşahê Mu'ezzem Heq Nigehdarê Te Bî Sûreyê Inna Fetehna Dor Û Madarê Te Bî'. Manasını da söyleyeyim: ‘Ey yüce şahlar şahı, hak, koruyucun olsun senin. İnna fetahna suresi çevrende surun olsun senin.'”

Canan Kaftancıoğlu’nun kardeşi gözaltına alındı

Güveni kötüye kullanmak suçundan aranan Canan Kaftancıoğlu'nun kardeşi C.Ş. Fethiye’de gözaltına alındı.

Tütün üreticileri şafak vakti tutuklandı

Adıyaman'da tütün ticareti yasağını protesto ettikleri için gözaltına alınan 16 tütün üreticisinden 10'u sabaha karşı tutuklandı.

..::PİYASALARDA SON DURUM::..

Yurt dışında önemli bir verinin olmadığı haftanın ilk günü, yurt  içinde işsizlik ve konut satışları takip edilecek. Kabine Toplantısı da gündemde takip edilecek konular arasında yer alıyor.

Döviz: Yurt içi döviz piyasalarındaki sakin seyir yeni haftanın başlangıcında da korunuyor. Yaklaşık 1 aydır 8,70 etrafında dar aralıklarda hareket eden dolar/TL, geçen haftanın kapanış seviyeleri olan 8,65-8,66 civarında. Euro/TL de 10,30'un hemen altında el değiştiriyor.

Piyasalar: Asya borsaları, ABD borsalarındaki rekor yükselişi ve Çin'de para politikasındaki esnek tutumu takiben küresel büyümeye dair yaşanan endişelerin azalmasıyla yükseldi. Yatırımcılar bu hafta risk iştahını etkileyebilecek çok sayıda gelişmeyi takip edecekler. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi geçen haftanın tamamında yüzde 2,3 geriledikten sonra bugün yüzde 1 civarı yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 2,3 yükselirken, Güney kore Kospi endeksi yaklaşık yüzde 1 artıda. Çin lokomotif endeksi ise yüzde 1,7 yükseldi.

GÜNÜN EKONOMİ AJANDASI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısının  ardından yapacağı millete sesleniş konuşmasında, Kurban Bayramı tatilinin  süresini açıklaması bekleniyor (15.30).

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haftanın ilk günü önemli verileri  duyuracak. Piyasaların öncelikle takip edeceği veriler konut satışları ve işgücü istatistikleri olacak. Konut satışları Mayıs ayında yıllık  yüzde 16,2 artışla 59 bin 166 adet olarak açıklanmıştı. İşsizlik oranı Nisan ayında yüzde 13,9, tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde 16,2  seviyesinde gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıllık gösterge tahvilde yeniden satışa çıkacak. Hazine'nin 2 yıl (700 Gün) vadeli sabit kuponlu tahvilinin valörü 14 Haziran 2023. Bir önceki 2 yıllıkta ortalama bileşik faiz yüzde 18,66 olarak gerçekleşmişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Euro Bölgesi maliye bakanları 2022 için mali duruş ve COVID sonrası  toparlanmada kurumsal yeniden yapılanma konusunda bir araya gelecek.

New York Fed Başkanı John Williams, günün konuşması bulunan FED yetkilisi olacak.

Kripto paraya bir darbe de TikTok'tan geldi

Çin merkezli sosyal medya devi TikTok, kullanıcıların paylaştıkları içeriklerde kripto para birimlerinin yer almasını yasakladı.

Ankara'da simide zam geldi!

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, başkentte 2 liradan satılan simidin fiyatının, yarından itibaren 2,50 lira olacağını bildirdi.

Online alışverişte influencer etkisi

Tüketicilerin alışveriş tercihlerinde sosyal medya içerikleri her geçen gün daha da etkili hale gelirken her 5 kişiden 1'inin, Instagram üzerinden ürün tanıtımı yaparak para kazanan influencerlar veya ünlü kişilerin yönlendirdiği linklerden alışveriş yaptığı belirlendi.

Yap-İşlet-Devret kazığını bitirin

CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, devlete ve halka yükü artan yap-işlet-devret projelerinde ödemelerin TL’ye çevrilmesi, “mücbir sebep” ilan edilip ertelenmesi, uyuşmazlıklarda Türk hukuk sisteminin geçerli olması için yasa teklifi verdi.

Ziraat Bankası’ndan yandaş medyaya 171 milyonluk reklam

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in açıklamasına göre Ziraat Bankası’nın son üç yıllık ilan ve reklam harcaması 171 milyon 945 bin TL olurken, bu paraların hepsi hükümete yakın medya kuruluşlarına gitti.

Çin, makine ihracatında dünya birincisi oldu

Çin makine endüstrisinde ihracat şampiyonluğunu Almanya'nın elinden  aldı.

Yunanistan, Meriç Nehri bölgesindeki çelik çiti uzatma kararı aldı

Yunanistan’da Mitsotakis hükümetinin Batı Trakya’nın Evros (Dedeağaç) ilinde Türkiye sınırında bulunan çelik çiti daha da genişletmeyi veya Dimetoka (Didimotiho), Sofulu (Sufli) ve Kumçiftliği’nde (Orestiada) yeni bir çelik çit örmeyi planladığı açıklandı.

Hulusi Akar’dan Yunan mevkidaşına tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos’un Türkiye aleyhindeki sözlerine tepki göstererek, "Yunanistan, provokatif, hukuk tanımaz, kendi imzaladığı anlaşmalara dahi riayet etmeyen, uzlaşmaz ve gerginliği tırmandırıcı tavrını sürdürmektedir" dedi.

Karadeniz'de ABD-Rusya gerginliği: Savaş uçakları havalandı

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının ABD Hava Kuvvetlerine ait 2 uçağın Karadeniz üzerinde sınır ihlalinde bulunmasını önlemek için havalandığını duyurdu.

Haiti Devlet Başkanı Moise'ye yönelik suikastla ilgili gözaltı

Haiti Devlet Başkanı Moise'ye yönelik suikastın baş aktörü olduğu öne sürülen kişi gözaltına alındı.

Haiti’nin First Lady’si: Bu cinayetin cezasız kalmasına izin veremezsiniz

Haiti First Lady’si Martine Moise, Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ilk kez konuşarak, “Bu cinayetin cezasız kalmasına izin veremezsiniz" dedi.

Bulgaristan’da erken seçim: Oy kullanmaya başladılar

Bulgaristan’da halk, 4 Nisan’daki seçimlerin ardından hükümet kurulamaması nedeniyle bugün yapılan erken genel seçimlerde oy kullanmak için erken saatlerden itibaren sandık başına gitmeye başladı.

Moldova’da seçimi Sandu’nun partisi önde götürüyor

Moldova’da yapılan erken genel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, Batı yanlısı olarak bilinen Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu'nun Eylem ve Dayanışma Partisi (PAS) partisi önde götürüyor.

İsrail’den çarpıcı karar: Üçüncü doz BioNTech aşısına onay çıktı

Corona virüsü aşılama sürecini hızla yapan İsrail'de yeni bir aşı kararı alındı. Yetkililer iki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanlara üçüncü doz aşı verilmesine onay verdi.

Netanyahu resmi konutu nihayet terk etti

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu seçimleri kaybetmesinin ardından çıkması istenen resmi konutu nihayet boşalttı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.