1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. TÜBİTAK'ta sahte diplomalı Başkan

TÜBİTAK'ta sahte diplomalı Başkan

TÜBİTAK'ın, elektronik imza ve onaylarda sahteciliği önlemekle görevli merkezine, sahte diplomalı başkan atandığı ortaya çıktı. F-tipi örgüt soruşturması kapsamında sorgulanan, Kamu Sertifikasyon Merkezi Başkanı Hasan Başaran tutuklandı.

A+A-

F-tipi örgütün TÜBİTAK yapılanması için sahte diplomalı başkan atadığı ortaya çıktı. Kurumun elektronik imzaların güvenliğini sağlamakla görevli merkezinin başkanı sahte diplomalı çıktı. 

TÜBİAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'ne bünyesindeki Kamu Sertifikasyon Merkezi Başkanı Hasan Başaran'ın üniversite ve yüksek lisans diplomalarının sahte olduğu tespit edildi. 

Başaran; ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Yüksek lisans diplomalarına sahip görünüyordu. F-tipi örgüt soruşturması kapsamında sorgulanan Başaran diplomaların sahte olduğunu itiraf etti. Başaran, Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamu Sertifikasyon merkezi, dijital ortamda gerçekleştirilen imza ve onay işlemlerinin güvenliğini sağlamakla yükümlü. Bu merkezin onayı ile yapılan işlemler hukuki nitelik taşıyor ve matbu belgeye gerek kalmıyor. 

Teftiş Kurulu müfettişleri, daha önce de lise mezunu Cevdet Aydın'ın sahte üniversite diplomasıyla aynı enstitüye bağlı BİLGEM'de uzmanlık yaptığını tespit etti. Yakalanacağını fark eden Aydın ise istifa yazısı bırakarak kayıplara karıştı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.