1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TGB'liler, kısıtlamalara karşı Çanakkale'de yürüdü

TGB'liler, kısıtlamalara karşı Çanakkale'de yürüdü

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 100'ncü yıldönümü kutlamaları için getirilen kısıtlamalar karşısında soysal paylaşım sitelerinde örgütlenen çok sayıda Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi, Gelibolu Yarımadası'na geldi.

A+A-
Atatürk'ün Bigalı Köyü'ndeki evini ziyaret eden TGB'lilerin öncülüğünde 'Vatan ve Hürriyet Yolunda Büyük Çanakkale Yürüyüşü' gerçekleştirildi.
Ülkenin çeşitli kentlerinden Çanakkale'ye gelen TGB üyeleri, sabahın erken saatlerinde Çanakkale Savaşları'nda 19'uncu Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal'in karargah olarak kullandığı ve evinin de bulunduğu Bigalı Köyü'nde yaklaşık 5 bin kişi bir araya geldi. Atatürk'ün evini ziyaret eden TGB üyeleri, "Çanakkale millete yasaklanamaz", "Atatürk gençliği görev başında", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "100 yıl geçse de geçilmez Çanakkale", "Çılgın Türkler yasakları çiğniyor", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi" ve "Kahrolsun İngiliz emperyalizmi" sloganlarını attı.
 
Köy meydanında ayrıca Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini hep bir ağızdan söyleyen topluluk, şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Etkinliğe; Türkiye Liseler Birliği (TLB), Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği de destek verdi. 
 
Katılımın beklenenin çok üstünde olduğunu belirten ve Şehitler Abidesi'nde yapılacak tören için getirilen kısıtlamayı hatırlatan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Çanakkale'de başlayan direniş 9 Eylül 1922'ye kadar sürmüştür. Emperyalistlerin işgaline karşı vatanını savunan fedaileri, şehit olmayı göze alanları, canlarını ortaya koyanları, bizlerin özgür, onurlu bir gelecek için hayatlarını feda edenleri, onları burada bugün şükranla anıyoruz. Saygı ile önlerinde eğiliyoruz. Çanakkale yasağını darmaduman ettik. Selam olsun Çanakkale yasağını çiğneyenlere. Vatan ve hürriyet yolunda büyük Çanakkale yürüyüşü hepimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
 
Konuşmanın ardından yaklaşık bin kişinin katılımıyla yürüyüşe başlandı. Tokatlı Onbeşliler'i temsilen asker kıyafeti giyen gençler, Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı top mermisinin maketini taşıyan grubun peşinden, 57'nci Alay'a sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. 25 Nisan 1915 sabahı Yarbay Mustafa Kemal'in askerleriyle yürüdüğü 6 kilometrelik yolu yürüdükten sonra Conkbayırı'na ulaşacak topluluğun, 57'nci Alay Şehitliği'ni ziyaret edeceği belirtildi. TGB üyeleri, Çanakkale Deniz Zaferi 100'ncü yıldönümü resmi törenlerinin tamamlanması ardından Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Anıtı ve Namazgah Tabyası'nı gezecek.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.