1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Suriyeliler Türk yetkililerden olaylarla ilgili özür diledi

Suriyeliler Türk yetkililerden olaylarla ilgili özür diledi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki sınır kapısına gelen Suriyeli 100 kişilik grup, geçen cuma günü polis memuru Ferhat Avcı'nın şehit olduğu tampon bölgeye Türk bayrakları asarak çiçek bıraktı. 'En büyük Türkiye' sloganları atan grup, Gümrük sahasındaki

A+A-

Geçen cuma günü ülkelerinden kaçan ve pasaportsuz şekilde Türkiye’ye girmeye çalışan Suriyeliler’e izin verilmedi. Bunun üzerine çıkan gerginlikte, Suriyeli grup, sınır bölgesindeki Türk güvenlik güçleri ile vatandaşları taş yağmuruna tutup, polis noktası ile tampon bölgedeki araçları ateşe verdi. 

>>> SURİYELİLER SALDIRDI, 1 POLİS ŞEHİT OLDU!

Suriye tarafından daha sonra uzun namlulu tüfeklerle açılan ateş sonucu polis memuru Ferhat Avcı şehit oldu, aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 11 kişi yaralandı.

Yaşanan gerginliğin ardından; bugün ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk posteri bulunan ve Arapça ’En büyük Türkiye’ sloganı atan 100 kadar Özgür Suriye Ordusu mensubu Suriyeli, ülkelerinden, giriş ve çıkışa kapatılan Akçakale Sınır Kapısı’nın bulunduğu bölgeye geldi. 

Tampon bölgeye gelen ve bir süre slogan atan Suriyeliler, burada bulunan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nde görevli yetkililerden, cuma günü yaşanan olaydan ve polis memurunun şehit olmasından duydukları üzüntüyü dile getirerek özür diledi. 

Silahın kim tarafından ne amaçla ateşlendiğini bilmediklerini ve kendilerinin de olayı araştırdıklarını söyleyen ÖSO mensupları, olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. 

Suriyeli grup yanlarında getirdikleri çiçekleri tampon bölgeye bıraktıktan sonra ülkelerine dönerken, Türk güvenlik güçlerinin bu sırada sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.