1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sualtı Fotoğraf Dünya Şampiyonası Küba'da

Sualtı Fotoğraf Dünya Şampiyonası Küba'da

143 ülkenin üye olduğu Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) tarafından 2 yılda bir organize edilen Sualtı Fotoğraf Dünya Şampiyonası'nın 14.sü bu yıl 8-14 Nisan 2013 tarihleri arasında Küba/ Cayo Largo 'da düzenlenecek.

A+A-

 

Sanat,Spor ve Teknolojinin eşine az rastlanır bir şekilde harmanlandığı Sualtı Fotoğrafçılığı ,kara fotoğrafçılığından birçok yönden  farklı özellikler gösteriyor. Bunlardan en önemlisi doğal  ışık kaynağı yerine flaş türü yapay bir ışık kaynağının kullanılması ve çektiğiniz bir çok objenin size poz vermemesi sayılabilir. İyi bir sualtı fotoğrafçısının aynı zamanda iyi bir dalıcı ve sualtı biyolojisi konusunda da bilgi sahibi olması gerektiğini de sayarsak,suyun altında bir çok şeyi yöneten bir sualtı fotoğrafçısının işinin çok kolay olmadığını söyleyebiliriz.
   

Yaklaşık 20 ülkenin katılımı beklenen şampiyonaya Dünya’da sualtı fotoğrafçılığı alanında adından çok söz ettiren isimler katılıyor.2011 yılında Ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 23 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası, gerek organizasyon ve gerekse elde edilen sonuçlar bakımından son derece başarılı bir şekilde sonuçlanmıştı. Toplam puanda en yüksek puanı toplayarak Dünya Şampiyonu olan Orhan Aytür /Asım Dumlu ikilisi ve Geniş Açı kategorisinde Gümüş Madalya alan Kerim Sabuncuoğlu / Birkan Babakol ikilisi  ülkemizi büyük bir başarıyla temsil etmişlerdi.
    

Bu yıl Küba’da yapılacak Dünya Şampiyonasında, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun organize ettiği Türkiye Şampiyonalarında  İki yıllık zorlu mücadelelerin ardından en yüksek Milli Takım puanını toplayan  Kerim Sabuncuoğlu / Birkan Babakol ve Cem Gazivekili / Ömer Akman ikilisi ülkemizi temsil edecek. Milli Takım kaptanlığını ise Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Sualtı Görüntüleme Kurulu Başkanı ve CMAS Görüntüleme Kurulu üyesi Soner Yarkın üstlenecek. 
   

Beş farklı kategoride yapılacak yarışmalarda her kategoride finale kalan  en iyi 10 fotoğraf, 7 farklı ülkeden belirlenen jüri üyeleri tarafından halkın içinde puanlanacak. 
   

Farklı kültürü ve adeta 1950 lerde durmuş bir hayatın sürdürüldüğü,birçok kişinin görmeyi istediği ülkelerin başında gelen Küba, Dünya Şampiyonasına  katılan katılımcıların  unutulmaz  anılarla ve dostluklarla ülkelerine döneceği bir şampiyona düzenlemek için elinden geleni yapıyor.

Küba Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Şampiyonanın sponsorları arasında  Dünyaca ünlü dalış malzemeleri üreticisi CRESSI-SUB’da bulunuyor. ALBACRESSI- CRESSISUB-KISIK BALIK MALZEMELERİ de  Türkiye ‘de Türk Milli Takımı’nın malzeme sponsorları arasında bulunuyor.
   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.