1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Toto Süper Lig'de haftanın görünümü

Spor Toto Süper Lig'de haftanın görünümü

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta mücadelesi bugün yapılan maçlarla tamamlandı. Puanını 50'ye çıkaran Galatasaray liderliğini sürdürdü.

A+A-

Sarı kırmızılılar, deplasmanda Kayserispor'u 3-1 yendi. 3. dakikada Sneijder'ın golüyle öne geçen Galatasaray, 23 ve 38. dakikalarda Burak ile iki gol daha bularak, soyunma odasına 3-0 önde gitti. 31. dakikada Bobo'nun kırmızı kart görmesiyle kalan dakikaları 10 kişi oynayan Kayserispor, 90. dakikada Biseswar ile bir gol bulsa da Galasatasaray karşılaşmadan galip ayrılarak puanını 50'ye çıkardı ve bu haftayı da liderlik koltuğunda geçti.

Fenerbahçe, deplasmanda Medical Park Antalyaspor 2-1 yendi. Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı lacivertliler, 11. dakikada Salih'in golüyle öne geçti. Ev sahibi takım, 32. dakikada Tita'nın golüyle eşitliği sağladı. Fenerbahçe 42. dakikada Sow ile bir gol daha buldu ve ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da gol atma başarısı gösteremedi. Fenerbahçe karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Puanını 46'ya çıkaran sarı lacivertliler, puan cetvelinde 2. sıraya yükseldi.

Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Kasımpaşa'yı ağırladı. Şota Arveladze'nin öğrencileri, karşılaşmanın 7. dakikasında Viudez ile 1-0 öne geçti. Beşiktaş'tan Olcay Şahan 13. dakikada bu gole karşılık vererek durumu 1-1'e getirdi. Maçın 33. dakikasında Djalma ile bir gol daha bulan Kasımpaşa ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. Karşılaşmanın 78. dakikasında İbrahim Halil Çolak ile 3. golünü atan Kasımpaşa, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. 43 puanda kalan Beşiktaş, puan tablosunda 3. sıraya geriledi.

Akhisar Belediyespor, sahasında Sivasspor'u 2-1 yendi. Konuk takım, 17. dakikada Hakan'ın attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Akhisar Belediyespor, 79. dakikada Kenan ve 89. dakikada Gekas'ın attığı gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak haftayı 3 puanla tamamladı.

Orduspor ise sahasında Gaziantepspor'a 3-2 yenildi. Konuk takım 14. dakikada Medunjanin'in attığı golle öne geçti. Orduspor rakibine 28. dakikada Stancu'nun penaltıdan attığı golle cevap verdi ve ilk yarı 1-1 berabere bitti. 71. dakikada Sernas'ın golüyle 2-1 öne geçen Gaziantepspor, üstünlüğünü fazla sürdüremedi. Orduspor 73. dakikada Atilla'nın golüyle bir kez daha beraberliği sağladı. 75. dakikada Sernas ile bir gol daha bulan Gaziantepspor, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 4-2 yendi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 8. dakikada Zenke, 12. dakikada ise Tom Silva ile bulduğu gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 64. dakikada Mahmut Tekdemir ve 76. dakikada Holmen ile farkı 4'e çıkarırken, konuk ekip 80 ve 88. dakikalarda Nobre ile 2 goldu. Karşılaşma 4-2 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

Gençlerbirliği, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Kardemir Karabükspor'u konuk etti. 10. dakikada Petroviç, 40. dakikada ise Shelton'un karşılıklı golleriyle ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmayı Gençlerbirliği, bitime bir dakika kala Vleminckx'in golüyle 2-1 kazandı. Karşılaşmanın 52. dakikasında konuk takımdan Anıl, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bursaspor, sahasında Trabzonspor'u 3-2 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısında 5 gol atılırken, soyunma odasına 3-2 galip giden yeşil beyazlılar karşılaşmadan da aynı skorla galip ayrıldı. Maçta Bursaspor'a 3 puanı getiren golleri 2 ve 35. dakikalarda Batalla ve 44. dakikada Şener attı. Karadeniz temsilcisinin golleri ise 11. dakikada Henrique ve 22. dakikada Halil'den geldi.

Eskişehirspor, sahasında konuk ettiği Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmada ev sahibi ekibin gollerini 13. dakikada Kamara ve 90 2. dakikada penaltıdan Necati attı. Sanica Boru Elazığspor'un gollerini ise 42. dakikada Köksal ve 74. dakikada Serdar kaydetti.

Ligin 26. haftasında 37 gol atıldı. 4 maçı ev sahibi takımlar, 4 maçı deplasman takımları kazandı. 1 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Gol krallığı yarışmasında Galatasaraylı Burak Yılmaz 16 golle ilk sırada yer aldı. Bu futbolcuyu 15 golle Kasımpaşalı Uche, 13'er golle de Kayserisporlu Bobo ve Fenerbahçeli Sow takip etti.

26. haftada alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın maç programı şöyle:

-Haftanın sonuçları-

Eskişehirspor-Sanica Boru Elazığspor.................( 2 - 2 )

Bursaspor-Trabzonspor................................( 3 - 2 )

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Mersin İdman Yurdu..( 4 - 2 )

Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor..................( 2 - 1 )

Beşiktaş-Kasımpaşa...................................( 1 - 3 )

Akhisar Belediyespor-Sivasspor.......................( 2 - 1 )

Orduspor-Gaziantepspor...............................( 2 - 3 )

Medical Park Antalyaspor-Fenerbahçe..................( 1 - 2 )

Kayserispor-Galatasaray..............................( 1 - 3 ) -27. hafta programı-

30 Mart Cumartesi

-

16.00 Gaziantepspor-Eskişehirspor (Kamil Ocak)

19.00 Sivasspor-Orduspor (Sivas 4 Eylül)

19.00 Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Türk Telekom Arena)

31 Mart Pazar

-

13.30 Kasımpaşa-Bursaspor (Recep Tayyip Erdoğan)

16.00 Trabzonspor-Medical Park Antalyaspor (Hüseyin Avni Aker)

19.00 Sanica Boru Elazığspor-Gençlerbirliği (Elazığ Atatürk)

19.00 Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)

1 Nisan Pazartesi

-

20.00 Kardemir Karabükspor-Kayserispor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

20.00 Mersin İdman Yurdu-Beşiktaş (Tevfik Sırrı Gür)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.