1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Toto Şampiyonlar Kupası, üst üste ikinci kez Eczacıbaşı VitrA’nın

Spor Toto Şampiyonlar Kupası, üst üste ikinci kez Eczacıbaşı VitrA’nın

Kadınlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda Eczacıbaşı Vitra, Vakıfbank'ı 25-14, 25-21, 25-27, 20-25 ve 15-11'lik setlerle 3-2 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.

A+A-

2019 Spor Toto Şampiyonlar Kupası, üst üste ikinci kez VakıfBank'ı mağlup eden Eczacıbaşı VitrA'nın oldu. İzmir Atatürk – Vestel Venus Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükenirken, üstünlüğünü ortaya koyan Eczacıbaşı VitrA, rakibini 3-2 yenerek sezonun ilk kupasını kazandı.

Eski adı Şampiyonlar Kupası olan organizasyonda turuncu beyazlılar, daha önce üç kez (2010/2011, 2011/2012, 2017/2018) şampiyonluklarını ilan etmişti. Mücadeleye hızlı bir giriş yapan Eczacıbaşı VitrA, kritik noktalarda yaptığı bloklar ve Natalia Pereira'nın akıllı hücum sayılarıyla ilk seti 25-14 kazandı. İkinci sette, libero Simge Aköz'ün etkili defanslarıyla üstünlüğünü koruyan Eczacıbaşı VitrA ekibi, teknik molaya 12-6 önde girdi. Tijana Boskovic'in smaç servis ve hücumda elde ettiği sayılarla farkı açan turuncu beyazlılar, seti 25-21 kazandı. Kaptan Yeon Koung Kim, elde ettiği 4 blok sayısıyla sete damgasını vurdu.

Mücadelenin üçüncü setine etkili başlayan Vakıfbank, nefes kesen mücadele sonunda maça tutundu ve seti 27-25 önde bitirdi. Dördüncü seti de 25-20 önde kapatan VakıfBank, maçı final setine taşıdı.

Tie-break seti çekişmeli rallilere sahne olurken, turuncu beyazlılar, Ergül Eroğlu'nun etkili servisleriyle farkı açarak seti 15-11 kazandı ve böylelikle 2019 Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmaya her iki takım oyuncuları, “6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü” kapsamında, konunun önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla pankartlarla çıktı.Mücadelenin ardından düzenlenen törende, kupanın “En Değerli Oyuncusu”, son Avrupa Şampiyonası'nda da aynı ödüle layık görülen Sırp yıldız Tijana Boskovic olurken, şampiyon Eczacıbaşı VitrA'ya kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.