1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Son 20 yılın en kötüsü!

Son 20 yılın en kötüsü!

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruptaki ilk 6 maçında 7 puan toplayabilen A Milli Futbol Takımı, 1994 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin ardından en başarısız dönemini geçiriyor

A+A-

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruptaki ilk 6 maçında 7 puan toplayabilen A Milli Futbol Takımı, son 20 yılın en kötü performansını sergiliyor.

Elemelerde D Grubu'ndaki 6. maçında İstanbul'da Macaristan ile 1-1 berabere kalarak grup ikinciliği için yarıştığı rakibine yaklaşma fırsatını değerlendiremeyen milliler, 1994 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin ardından en başarısız dönemini geçiriyor.

Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in ardından büyük umutlarla takımın başına getirilen Abdullah Avcı yönetimindeki ay-yıldızlı ekip, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde ilk 6 maçta sadece zayıf rakipleri Estonya (3-0) ve Andorra'yı (2-0) yenebildi, Macaristan ile kendi evinde 1-1 berabere kaldı ve hanesine 7 puan yazdırabildi.

Sepp Piontek yönetimindeki Türk Milli Takımı ise 1994 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grupta ilk 6 maçta sadece San Marino'yu Ankara'da 4-1 yenip deplasmanda golsüz berabere kalarak 4 puan toplamıştı.

SON 10 TURNUVANIN EN KÖTÜ PERFORMANSI

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde son 10 turnuvada gruplarda ilk altışar maç itibarıyla en başarısız performansı sergiledi.

Milliler, 1994 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin ardından düzenlenen 5 Avrupa Şampiyonası ve 4 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 6 maçta en az 8 puan elde etmişti. Ay-yıldızlı ekip, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda ise 6 maçta 7 puanda kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.