1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sneijder'e gittiler

Sneijder'e gittiler

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'dan Fenerbahçe'ye şok suçlama...

A+A-

“Fenerbahçe’den birileri İtalya’ya gidip Moratti’yi etkilemeye ve Sneijder’i Fenerbahçe’ye getirmeye çalışmış”

“Hatta, Sneijder’in vatandaşı Pierre van Hooijdonk’u alıp, Milano’ya gitmişler. Ama Moratti randevu dahi vermemiş”

“Bunları anlatmak istemezdik ama ‘Galatasaray manipülasyon yaptı’ derseniz, bunları söylemek zorunda kalırız”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, “Hiçbir transferimiz manipülasyonla elde edilen gelirlere dayandırılmamıştır” ifadesi, Galatasaray cephesinden sert tepki gördü. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Yıldırım’a yanıt verirken çok önemli bir iddiayı da ortaya attı. Aktar, Wesley Sneijder’i transfer etmek için çaba sarfettikleri dönemde, Fenerbahçe’nin devreye girdiğini ileri sürdü. Radyospor’a konuşan Aktar, “Aziz Yıldırım’ın bizim için ne düşündüğü önemli değil. Bizim için etik değer çok önemli. Galatasaray’ın işlemleri kurala, hukuka aykırı olsa SPK zaten Galatasaray’a müsaade etmez. Aziz Yıldırım eğer kendini bu söylemlerle almış olduğu cezadan ve sıkıntılardan aklama gayreti içindeyse o onun problemi” dedi.

‘Rakiplerimiz hazmedemiyor’

İrfan Aktar şöyle devam etti: “Aziz Yıldırım’ın ifadeleri yakışıksız. Ağır bir dönemden geçti, Aziz Yıldırım’ı mazur görelim. Bu paralar nereden geliyor diye soruyorlar. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nden elendi, o para da bize geldi. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nden kazandığı para transfer ücretlerini zaten karşılıyor. Rakiplerimiz sağolsun bazı şeyleri hazmedemiyorlar.”

‘Moratti ilkeli davranmış’

Wesley Sneijder transferinde Fenerbahçe’nin de müdahil olduğunu ve Hollandalı yıldızın vatandaşı Pierre van Hooijdonk’u devreye soktuğunu ileri süren Aktar, şu iddiada bulundu: “Biz Sneijder’i transfer etmek isterken Fenerbahçe’den birileri İtalya’ya gidip İnter Başkanı Moratti’yi etkilemeye ve Sneijder’i Fenerbahçe’ye getirmeye çalıştı. Hatta bu transfer için Hooijdonk’u da uçağa alıp gitmişler. Moratti gayet ilkeli ve düzgün davranmış. Fenerbahçeliler’e ‘Biz Galatasaray ile mutabakat yaptık’ diyerek, randevu dahi vermemiş. Biz bunları anlatmak istemezdik. Ama kalkıp ‘Galatasaray manipülasyon yaptı’ derseniz, biz de bunları söylemek zorunda kalırız.” Fenerbahçe’nin, İrfan Aktar’ın bu iddialarına yanıt verip vermeyeceği merak konusu...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.