1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sıra Macaristan'da!

Sıra Macaristan'da!

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Andorra deplasmanına konuk olan Türkiye, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı

A+A-

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 5. maçında Andorra ile Türkiye A Milli Futbol Takımımız karşı karşıya geldi. Comunal de Aixovall'de oynanan mücadeleden gülerek ayrılan taraf, 2-0'lık skorla Türk A Milli Futbol Takımımız oldu.

Türkiye'ye galibiyeti getiren goller, 30. dakikada Selçuk İnan ve 45. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi.

Bu sonuçla Milli Takımımız, puanını 6'ya çıkartarak 2014 Dünya Kupası'na gitme şansını sürdürdü. Grubun zayıf rakibi Andorra ise puanla tanışamadı.

Türkiye, gruptaki bir sonraki maçında 26 Mart Salı günü Macaristan'ı konuk edecek. Andorra ise aynı tarihte Estonya deplasmanına konuk olacak.

İLK TEHLİKELER ANDORRA'DAN

Maça oldukça tutuk başlayan Milli Takımımız, Andorra'nın şok baskısı ve orta sahadaki üstünlüğü ile başladı. Oyuna adapte olmakta zorlanan Türkiye karşısında Andorra, özellikle ilk 15 dakikalık bölümde etkili oldu. Karşılaşmanın 5. dakikasında sol kanattan gelişen Andorra atağında son çizgiden ceza alanına gelen ortaya Martinez vuruşunu yaptı ama top yandan dışarıya gitti.

UZUN TOPLAR DENEDİK

Bu bölümde takımımız, top yapmakta ve rakip sahada etkili olmakta zorlandı. Özellikle orta saha ile forvet arasındaki kopukluk dolayısıyla Türkiye, uzun toplara yöneldi. Andorra ise bu bölümde kontra ataklarla etkili olmak isterken; ekibimizde forvet oyuncularının zaman zaman top almak için orta sahaya kadar glediğini gördük.

KONTROLÜ ELİMİZE ALDIK

Karşılaşmanın 20. dakikasından sonra ise Türkiye, Nuri Şahin ve Arda Turan'ın oyuna ağırlığını koymasıyla birlikte orta sahada daha fazla top yapmaya başladı. Rakibini etkili paslarla çözmek isteyen Türkiye, her ne kadar pozisyon bulmakta zorluk çekse de yine de rakibin orta sahasını ele geçirmeyi başardı.

PERDEYİ AÇTIK

Pozisyon bulmakta sıkıntı çektiğimiz bu bölümde temsilcimiz, bir duran top ile kapanan rakibini açmayı başardı. Karşılaşmanın 30. dakikasında gelişen A Milli Takım atağında Selçuk, ceza alanı önündeki Burak'a pasını verdi. Burak ceza yayı üstünde yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan, şık bir vuruşla topu ağlara göndererek perdeyi açan isim oldu.

FARK İKİYE ÇIKTI

Golden sonra kontrollü oyununa devam eden Türkiye, ilk yarı boyunca sergilediği temposuz oyuna devam etti. Tam ilk yarı bu skorla mı bitecek diye beklerken sahneye golcü oyuncumuz Burak Yılmaz çıktı. Karşılaşmanın 45. dakikasında Arda orta alandan aldığı topla rakip ceza alanı önüne kadar gitti. Daha sonra oluşan karambolde Arda pasını ceza sahası içinde sağ çaprazda bulunan Burak'a gönderdi. Burak çaprazdan yerden sert bir vuruş yaptı ve A Milli takımımız 2-0 öne geçti.
Karşılaşmanın ilk yarısı Burak Yılmaz attığı bu golle 2-0 önde kapattı.
BASKILI BAŞLADIK
İlk yarının aksine Milli Takımımız, ikinci 45 dakikaya daha tempolu ve baskılı başladı. Özellikle ilk 10 dakikalık dilimde Türkiye, rakibi Andorra'yı sahasına hapsetti. Karşılaşmanın 48. dakikasında A Milli Takımımız, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Atağın devamında Burak ceza alanı dışından sol ayakla kaleye şutunu gönderdi ama top kaleci Gomez'de kaldı.

ANDORRA ETKİLİ GELDİ
Maç boyunca ceza sahamıza girmekte zorlanan rakip Andorra, kalemize çok tehlikeli geldi. Karşılaşmanın 71. dakikasında çok tehlikeli gelişen Andorra atağında savunmamız arkasına koşu yapan Sebastian Gomez topla buluştu ve Onur'la karşı karşıya kaldı ama vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

OLCAY İLKİ YAŞADI
Maç boyunca oldukça temposuz bir görüntü çizen Türkiye, rölantide bir oyun sergilerken belki de maçın en önemli olayı Olcay Şahan'ın oyuna girmesiydi. Karşılaşmanın 80. dakikasında Umut Bulut'un yerine oyuna giren Olcay Şahan, ilk kez A Milli Takım formasını sırtına geçirmiş oldu.
SELÇUK DİREĞE TAKILDI
İkinci yarının en önemli pozisyonunu 90+3'te Selçuk İnan'ın ayağından yakaladık. Ceza sahası ön çizgisinin önünde Arda Turan'ın pasıyla topla buluşan Selçuk İnan, sert ve güzel bir vuruş çıkarttı ancak bu şut direğe takıldı. 
Karşılaşmanın son bölümünde Türkiye, Andorra karşısında gol bulamadı ve sahadan 2-0'lık galibiyet ile ayrılarak gruptaki iddiasını sürdürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.