1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'Sarı Melekler' tarih yazdı

'Sarı Melekler' tarih yazdı

Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finalleri'nde Fenerbahçe, Good Angels Kosice'yi 68-56 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu arenada final oynayan ilk Türk takımı olurken, Pondexter, McCoughtry, Verameyenka ve Birsel yıldızlaştı

A+A-

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finalleri'nde Fenerbahçe yarı finalde Good Angels Kosice ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmadan 68-56 galip ayrılan Fenerbahçe, finale çıkarak büyük bir başarının altına imza attı. Sarı-lacivertliler, bu arenada final oynayan ilk Türk takımı oldu.

Fenerbahçe'de Cappie Pondexter 19 sayıyla Sarı-lacivertlilerin en skorer ismi olurken, Angel McCoughtry de 17 sayı - 14 ribaundla oynadı. Ivana Matovic ve Anastasiya Verameyenka 10'ar sayıyla galibiyette önemli rol oynarken, Birsel Vardarlı'nın 3 sayı - 5 ribaund ve 6 asistlik performansı dikkat çekti.

Good Angels Kosice'de Plenette Pierson 23 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg ile karşı karşıya gelecek. Pazar günü saat 15:00'te başlayacak karşılaşma NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

Mücadelenin ilk bölümünde Angel McCoughtry ve Ivana Matovic’le skor üreten Fenerbahçe, rakibinin hızlı hücumlarına engel olamadı ve ilk çeyreği 14-15 geride tamamladı. İkinci periyotta ise ritim bulmakta zorlanan sarı-lacivertliler, hücumda Cappie Pondexter’ı devreye sokamazken savunmada ise boyalı alan sıkıntı yaşadı. Petra Kulichova’nın pota altı basketleriyle farkı açan Good Angels Kosice, devreye 28-35’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıda savunma sertliğini arttıran Fenerbahçe, Pondexter’ın da sorumluluk almasıyla 25. dakikada oyunu dengeledi (39-39). McCoughtry – Pondexter işbirliğiyle skor avantajını ele geçiren temsilcimiz final periyoduna da 51-46 önde girdi. Son çeyrekte bloklarıyla pota altını karartmaya devam eden Verameyenka, hücumda da devreye girince sarı-lacivertliler farkı açmaya başladı. Konsantrasyonunu kaybeden rakibi karşısında Birsel Vardarlı’nın önderliğinde kontrolü elinde tutan Fenerbahçe rakibini 68-56 yenerek Kadınlar Euroleague Sekizli Finali’nde UMMC Ektarinburg’un rakibi oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.