1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sahada 5 kenarda 3 yabancı

Sahada 5 kenarda 3 yabancı

TFF Başkanı, “Türkiye’de yurt dışından gelenlerin çokluğu yerli oyuncunun önünü kapatıyor. Bundan sonra yabancı sayısında artış olmayacak. İlk 11’de 5’i oynayacak, diğer 3’ü kenarda kalacak” dedi.

A+A-

2014 Dünya Kupası Grup Eleme maçı için Andorra’ya giden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirören’in, federasyon yöneticileri Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Ufuk Erten ile Orduspor Başkanı Nedim Türkmen ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ile sabah kahvesini yudumlarken içten sözlerine tanık oldum. Konuyu ben açtım. “Türkiye’de futbol neden ilerlemiyor? Takımlarımız niye her yıl 10-15 oyuncu transfer eder?” dediğimde 75 milyonluk ülkeden futbolcu çıkmamasının temel nedenlerini araştırdıklarını ve bu sorunları çözmek için savaştıklarını vurgulayan Yıldırım Demirören düşüncelerini şöyle açıkladı:

BAŞARI LEJYONER İLE GELMEZ

Türkiye’de yabancı sayısının çokluğu yerli oyuncunun önünü kapatıyor. Bundan sonra yabancı oyuncu sayısında artış olmayacak. İlk 11’de 5’i oynayacak, diğer 3’ü kenarda kalacak.

- Süper Lig’de yabancı sayısının serbest bırakılmasını istiyorlar. Biz buna karşı çıktık. Türkiye’ye gelecek yabancı oyuncularda da kriter aranması konusunda çalışmalarımız var. Örneğin İngilizler, milli olmayan yabancıyı almıyorlar.

- Milli Takım’da ve ligde forma giyenlerin çoğunluğunu altyapı yerine gurbetçi ya da yabancıların oluşturması beni üzüyor. Oysa başarı kazanmış takımlara bakın, hepsi de özünde yetişen oyuncularla bir yere gelmiş.

UEFA kriterlerine uymayana af yok

Demirören, kulüpleri ekonomik fair-play konusunda kesin bir dille uyardı.

YILDIRIM Demirören, kulüplere ekonomik konularda da çağrıda bulunarak, “UEFA kriterlerine tüm kulüpler uymak zorunda. Uyacaklar da. Kimsenin gözyaşına bakılmayacak” dedi.

A Milli Takım’ın 2014 Dünya Kupası finallerine katılacağına olan inancını bir kez daha vurgulayan TFF Başkanı, “Yeter ki, futbolcularımız inansınlar. Ben bu teknik ekibe ve kadroya yürekten inanıyorum. Macaristan maçından sonra her şey değişebilir” ifadelerini kullandı.

7 yeni Stat müjdesi

Demirören ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülüğünde Türkiye’ye 7 önemli stat yapıldığını da hatırlatarak “Bu statları kendi çocuklarımızın oynaması için yapıyoruz. Almanya’nın başarısına bakın, altyapıya elit akademik liglere milyon Euro’lar harcamışlar. Hem kulüpler hem de milli takımlar bu liglerden yetişen oyuncularla yollarına devam ediyorlar” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.