1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Rıza Kayaalp Hamza Yerlikaya'nın rekoruna göz dikti

Rıza Kayaalp Hamza Yerlikaya'nın rekoruna göz dikti

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in ev sahipliği yaptığı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 1 altın olmak üzere 3 madalya kazanan Grekoromen Güreş Milli Takımı kafilesi yurda döndü

A+A-

120 kiloda Altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, hedefinin Hamza Yerlikaya’nın rekorlarını kırmak olduğunu belirterek, "O rekorları kırmak için çok çalışıyorum ve bunu başaracağım. İlk hedefim Olimpiyatlarda altın madalya kazanmak" dedi.

 Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçakla Tiflis’ten İstanbul’a gelen güreş milli takımı oyuncuları Atatürk Havalimanı’nda yakınları tarafından karşılandı.
 Şampiyonada Grekoromen dalında 120 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BU SPORU ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYORUM"

Türkiye’ye altın madalya ile döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen milli sporcu Kayaalp, "Bu üçüncü Avrupa şampiyonası. Ülkeme kazandırdığım için çok mutluyum. Her sene altın madalya kazandığım zaman hedefimin bir sonraki şampiyonada altın madalya kazanmak olduğunu söylüyorum ve bunu başardığım için çok mutluyum. Güreşte her sene final oynamak gerçekten zor. Çünkü grekoromen dalı güce dayalı bir spor ve bu yüzden çok çalışmam lazım. Bir gün bu sporu bıraktığım zaman zirvede olmak istiyorum" dedi.

KIRILMAYACAK BİR REKOR DEĞİL

 Hedefinin milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın rekoru geçmek olduğunun altını çizen Rıza Kayaalp konuşmasına şöyle devam etti:

 "Yaşım daha çok genç ve önümde çok seneler var. İnşallah Hamza ağabey gibi büyük bir şampiyon olmak istiyorum. Çünkü onun 8 Avrupa, 3 Dünya ve 2 Olimpiyat şampiyonluğu var. Kırılmayacak bir rekor değil. İnşallah elimden gelen bütün çabayı göstermek istiyorum. Onun gibi bir güreşçiyi örnek alıyorsak inşallah başarılar her zaman daim olacaktır. Başarıda sadece kendimizi düşünmüyoruz alttan gelecek sporculara da örnek olmak gerekir."

AİLEMİN YANIMDA OLMASI BENİ MOTİVE ETTİ

Basın mensuplarının, "Final maçını ailen de izledi. O an neler hissettin?" sorusuna milli güreşçi Rıza Kayaalp şöyle cevap verdi:

"Tabii onların yanımda olması beni çok motive ediyor. Bazı sporcuları bu olay heyecanlandırır ama beni motive ediyor. Daha güçlü olmama neden oluyor. Onlar o kadar yoldan gelmişler bende onlara altın madalya hediye etmek için elimden gelen çabayı göstererek elleri boş göndermedim. Onlarda çok sevindiler. Hiçbir zaman geldikleri uzun yol zorlarına gitmedi. Annemi, babamı, ailemi ve tüm Türkiye’yi sevindirdiğim için çok mutluyum."

 OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA KAZANMAK İSTİYORUM

 Milli sporcu Rıza Kayaalp bundan sonraki hedefinin Hamza Yerlikaya’nın rekorlarına erişebilmek olduğunu ama öncelikli hedefinin daha önce bronz madalya kazandığı Olimpiyatlarda altın madalya sahibi olmak istediğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.