1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Real Madrid'e karşı psikolojik üstünlük bizde

Real Madrid'e karşı psikolojik üstünlük bizde

“İspanyol ekibi dünyanın en iyi kadrosuna sahip olabilir ama biz de Galatasarayız. Geçmişteki maçlarımıza bakarsak, onlara karşı psikolojik üstünlük bizde. En önemlisi G.Saray tarihindeki en güçlü ekibe sahibiz.”

A+A-

PARLAK sporculuk kariyerinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nda verdiği 8 yıllık mesaiyle yöneticilikte de başarısını kanıtlayan, şu an Galatasaray’da İcra Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yapan Lutfi Arıboğan, Hürriyet’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk Telekom Arena Stadı’nda mesai harcadığı odasında bir araya geldiğimiz Arıboğan’a biz sorularımızı yönelttik, o yanıtladı...

Hayal ve hedeflerinin neresinde Galatasaray?
- Daha başında. İki sene içinde başarılmış birçok şey var. Sportif, mali, finansal ve kurumsal başarılar var. Ama büyük resimden bahsediyorsak daha yolun başındayız. Yapacağımız çok şey var.

şampiyonlar ligi’NDE EN ZOR KULVAR, GRUP MAÇLARI

Devler Ligi’nde çeyrek final sürpriz oldu mu?
- Hayır. Başkanımız Ünal Aysal, yüksek hedefleri olan bir insan. Ben de hep yüksek hedefler koyan bir yönetici oldum. Bizler için bu sürpriz olmadı. Aslında, bu tür organizasyonlarda en zor bölüm bana göre, grup maçlarıdır. Ondan sonrasında son 16, son 8, yarı finale kaldığınızda çok güçlü takımlarla oynuyorsunuz. Ama sizin takım olarak potansiyelinizin tamamını ortaya çıkaracak bir atmosfer oluşuyor orada ve bir sorununuz olmuyor. Yukarıya gittikçe daha zor rakiplerle oynuyorsunuz ama camia, taraftar, teknik heyet, futbolcu herkes daha motive ve full konsantre oluyorlar. Konsantrasyon yüzde 100 etkili oluyor. O yüzden başarıya daha yakın hissediyorsunuz kendinizi. Bizim gibi duyguları ile yaşayan bir toplumda ve duygusal bir sporcu grubuna sahipseniz motivasyon üst düzeye çıkıyor.

/_np/9893/19639893.jpg

ŞU AN ELDE EDİLEN BAŞARI ZATEN ARZU EDİLEN SEVİYEDİR

Çeyrek finalde Real Madrid’i çektiğiniz an neler düşündünüz?
- Kura öncesi bazı öngörüler oldu. Malaga, Juventus, PSG ve B.Dortmund gibi. Bunların içerisinde Real Madrid yoktu. Ama bunların içerisinde Real Madrid’in olmaması, bizim Real Madrid’i geçemeyeceğimizi göstermez. Hakikaten klasik deyimle Real Madrid’e karşı psikolojik üstünlük bizde. Geçmişteki istatistiklere bakarsanız görürsünüz. Real Madrid dünyanın en iyi kadrosuna sahip olabilir ama biz de Galatasarayız. Belki bizde Galatasaray tarihindeki en güçlü ekibe sahibiz. Şu anki kadro ile keşke sene başından bu yana beraber olsaydık, çok daha etkili olurduk. Takım iyi gidiyor. Bu başarı camianın özlediği, arzu ettiği seviyedir.

GALATASARAY FUTBOL TAKIMININ TAMAMI ÇİLEK

Drogba ve Sneijder neler getirdi?
- Dünyada Galatasaray konuşuluyor. Bütün medya organları bizden bahsediyor. Şu an Şampiyonlar Ligi’nin en flaş takımıyız. Bir diğeri de Malaga. İlk kez katıldığı turnuvada son 8’e kaldı. Ancak G.Saray’ın başarısı daha çok konuşuluyor. Teknik gücünün çok üstünde bir takım olduğumuz algısı oluştu. Bunu da avantaja dönüştürmemiz, kısa, orta ve uzun vadeli gelire dönüştürmemiz lazım. Bu alanda önümüzdeki yıllarda önemli farklar yaratacağımızı düşünüyorum.

Çileklerin parası çeyrek final ile çıktı mı?
- Artık oyunculara değil, bizim tüm takımımıza çilek demek lazım. Takımımızın geldiği noktada oyuncuların tamamını bir çilek olarak algılayabiliriz. Bizim bütçemizde her şey planlı olduğu için, çileklerin parası adına şampiyon olmamız ya da Şampiyonlar Ligi’nde ileri gitmemiz gerekmiyordu. Biz Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynamak istiyoruz. Türkiye’de de şampiyon olmayı hedefliyoruz. Tabiki buradan gelecek para ödülleri bizi memnun eder ve bizim için ekstra gelirler olur. Tur atladıkça gelirimizin artması güzel ancak her şartta biz bütçe disiplinine dikkat etmeye devam edeceğiz.

Camiamızın büyüklüğü zorlukları kolay hale getiriyor

G.Saray camiası her zaman öncü, değişimci ve başarılı bir camiadır. Değişimlerin zorlukları var ama bizim büyüklüğümüz bunları kolaya çeviriyor.

Kurumsallaşma ne durumda?
- Çok iyi durumda ve başarılı bir şekilde devam ediyor. Başkanımızın koyduğu bir hedef var. Göreve geldiği zaman sportif, mali ve kurumsal başarıyı hedeflemiştik. Sportif ve mali başarının sürekli olması için kurumsal başarının tabanının oluşturması şart. Eski alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değildir. Ama Galatasaray camiası her zaman öncü, değişimci ve başarılı bir camiadır. Biz de bu operasyonu başarı ile gerçekleştiriyoruz. Zorlukları var ama Galatasaray’ın büyüklüğü, bu zorlukları kolay hale getiriyor. Kamuoyuna yansımış sermaye artırımı yaşadık. Geleceğe daha güvenli bakmak için sermaye artırımına gitmek kulüplerimizin kurtuluş yolu.

Terim’den etkileniyorum

GALATASARAY futbol takımı için neler söylersiniz?
- Ben takımın tamamından etkileniyorum. Emin olun bu politik bir yanıt değil. Teknik Direktörümüz Fatih Terim’den etkileniyorum. Çok başarılı bir hoca. Benim hem yakın dostum, hem Adanalı hemşehrim, hem aile dostum. Hem de Adana DS’de futbolculuğa başladığında Terim’in ilk antrenörü benim babam Mete Ahmet Arıboğan’dır. Bu anlamda Fatih Hoca’nın bende özel yeri vardır.

Ünal Aysal başkan harika bir insan

Bizim polemiklerle, kaosla, etik dışı davranışlarla işimiz olmaz. Başkanımız hem sportmen, hem de centilmen.

ÜNAL AYSAL, “Fenerbahçe forması giyerim” dedi, Beşiktaş’ın kutlamalarına katıldı.
- G.Saray, Türk sporunda, toplumda her zaman değer yaratan bir kulüp olmuştur. O nedenle, biz değer yaratmaya devam edeceğiz. Bizim polemiklerle, kaosla, etik dışı davranışlarla işimiz olmaz. Açıkçası başkanımız hem sportmen, hem centilmen bir insan. Hepimiz aynı felsefe ile hizmet ediyoruz. O nedenle hiçbir kaotik ortamda olmayız. Biz kaostan beslenmiyoruz.

BÖYLE YÖNETİCİLER ARTMALI

Sayın başkanımız hem iş hayatında, hem de spor yöneticiliğinde, hayata bakışında çok başarılı olmuş, etik değerleri olan, centilmen bir insan. Türk sporunun bu tarz yöneticilere ihtiyacı var. Bu tanımdaki yöneticilerin sayısının artması gerekiyor.

Önemli olan vazgeçilmezler arasına girmek

2020 yılında hem sportif, mali hem de idari ve kurumsal olarak Avrupa’nın en iyi 10 takımı arasında olmayı planlıyoruz.

AVRUPA’da ilk 10’a girmek bir hayal mi?
- İnsan, önce hayal eder sonra gerçekleştirir. Bir şeyi başarmak için önce ne istediğinizi hayal etmeniz gerekir. O hayal ettiğiniz şeyi gerçekleştirmek için bir plan yaparsınız. Bu plan, proje içinde doğru ekip kurarsınız. O ekipten bir takım havası oluşturursunuz. Ve o takım hedefe koşar. Önemli olan vazgeçilmezler arasına girmek.
- Bu bizim 2020 hedefimiz. 2020 yılında hem sportif, mali hem de idari ve kurumsal olarak Avrupa’nın en iyi 10 takımı arasında olmayı planlıyoruz. Açıkçası bazı şeyleri de beklenenden süratli gerçekleştiriyoruz. Hayallerimizi gerçekleştirirken oluşan şartlarda, fırsatları değerlendiriyoruz.
- Aslında bizim için şu anki başarılı takımımıza ekstra yıldız oyuncu transferi önümüzdeki sezonun hedefiydi. Ancak ara transferde gelişen şartlar Drogba ve Sneijder gibi yıldızları kadromuza katma fırsatı verdi. Bu da bizim hedeflerimizde yürürken sonuç odaklı ve esnek olabildiğimizi gösteriyor.
- Güçlü takımımızı, daha da güçlü hale getirdik. Şu anda Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8 takıma kalarak bir anlamda sportif olarak Avrupa’da 10 takım içerisine girme hedefine ulaşmış oluyoruz. Ancak önemli olan bundan sonra bunun sürdürülebilir olması.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.