1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Owen bırakıyor!

Owen bırakıyor!

Bir dönem İngiltere futbolunun ve İngiliz milli takımının en önemli golcüleri arasında gösterilen, Michael Owen, aktif futbol hayatını noktalamaya hazırlanıyor

A+A-

Henüz 17 yaşında Liverpool ve İngiliz milli takım forması giyen, Merseyside ekibinde gösterdiği başarılı performansın ardından Real Madrid, Newcastle United, Manchester United gibi önemli takımlarda futbol oynayan Owen, kişisel sitesinden yaptığı açıklamayla sezon sonunda aktif futbol yaşamını sonlandıracağını duyurdu.
Futbol severlerin zihninde özellikle Liverpool'da oynarkenki performansıyla hatırlanan 33 yaşındaki futbolcu, Kırmızı Beyazlı ekipteki 8 yıllık başarılı kariyerinin ardından 12 Milyon €'ya İspanyol devi Real Madrid'e transfer olmuştu. Ancak başkent ekibinin o dönemki kadrosunda birçok yıldız forvet bulunması ve ard arda geçirdiği sakatlıklar nedeniyle düzenli forma şansı bulamayan İngiliz golcü, sezon sonunda 25 milyon € karşılığında Newcastle United'a geçiş yaptı. İngiliz ekibinde de sakatlıklardan yakasını bir türlü kurtamayan Owen, 4 senelik sözleşmesinin bitmesinin ardından bedelsiz olarak Manchester United'a transfer oldu ve burada da iki yıl forma giydi.
Şu an Stoke City'nin bünyesinde futbol hayatına devam eden yıldız oyuncu "Büyük bir gururla söyleyebilirim ki, sezon sonu profesyonel kariyerimi noktalandıracağım. Liverpool’da 17 yaşında maça çıkmak, orada kariyerimin gelişimi sonrası Real Madrid, Newcastle United, Manchester United ve Stoke City maceraları, İngiltere Milli Takımı’nda 89 maça çıktıktan sonra futbolu bırakmak için doğru zaman olduğuna inanıyorum.
Teknik direktörlerim, takım arkadaşlarım, taraftarlar olmadan bunların hiçbiri gerçekleşemezdi. Onların desteği sayesinde yaptığım işte en tepeye ulaşmayı başardım" diyerek futbolu bırakacağını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.