1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Oscar Pistorius serbest bırakıldı!

Oscar Pistorius serbest bırakıldı!

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un tutuksuz yargılanma talebi bugün karara bağlandı. Pistorius'un kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi. Pistorius, 1 milyon rand (yaklaşık 203 bin TL)

A+A-

Cinayetle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius kefaletle serbest bırakılacak. Sulh hakiminin kefaletle salı verilmesine karar verdiği Pistorius, böylece davası sürerken kaldığı cezaevinden tahliye edilme hakkına kavuştu. Pistorius için 1 milyon rand (yaklaşık 203 bin TL) kefalet bedeli tayin eden Baş Yargıç Desmon Nair, ünlü atletin paranın 100 bin randlık (yaklaşık 20 bin TL) kısmını peşin ödemesi ve geri kalanını da ödeyebileceğini kanıtlaması durumunda serbest kalabileceğine karar verdi.

Pistorius, Sevgililer Günü olarak kutlanılan 14 Şubat’ta kız arkadaşı Reeva Steenkamp’i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Savcının, kasıtlı adam öldürmeyle suçladığı Pistorius’un, Güney Afrika Cumhuriyeti kanunlarındaki en ağır müeyyidelerle yargılanmasına karar verilmişti.

Londra Olimpiyatları’nda erkekler 400 ve 4x400 metre bayrak yarışları ile olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen 26 yaşındaki Pistorius, Güney Afrika’nın yönetimsel başkenti Pretoria kentinde başlayan davada, banyo kapısına gelen Steenkamp’a, hırsız sanarak ateş ettiğini söyleyerek kendini savunmuştu.

Pistorius, mahkemeye verdiği yeminli ifadede, olay esnasında protez bacakları takılı olmadığı için kendisini savunmasız hissettiğini ve bu yüzden ateş ettiğini belirtmişti.

POLİS ŞEFİ DAVADAN ALINMIŞTI

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan ampute atlet Oscar Pistorius'la ilgili soruşturmayı takip eden dedektif Hilton Botha'nın cinayet zanlısı olduğunun ortaya çıkması nedeniyle, davaya yeni bir dedektif atanmıştı.

Ampute atletin 2012 Yaz Olimpiyatları'ndaki koşusundan bir kare.

Güney Afrika polis yetkilisi Riah Phiyega, Pistorius'un evinde incelemelerde bulunan polis şefi Hilton Botha'nın 2009'da, cinayete teşebbüsten suçlanması üzerine davaya başka bir dedektifin atandığını açıklamıştı.

Dedektif Botha, 2009'da alkollüyken içinde 7 kişinin olduğu bir midibüse ateş açtığı iddiasıyla mahkemelik olmuş ancak şikayetin geri çekilmesi üzerine dava dosyası kapatılmıştı.

Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'le birlikte.

Pistorius'un avukatlarının talebi üzerine, dava dosyasının yeniden açılmasına karar verilmişti.

Güney Afrikalı olimpiyat şampiyonu ampute atlet Oscar Pistorius, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı silahla öldürmüştü. Pistorius, olayın bir kaza olduğunu iddia ederken, savcı "cinayet" olduğunu belirtiyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.