1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Online işlem yapan kazanıyor

Online işlem yapan kazanıyor

Rakamlar, online Ortamda iş yapan şirketlerin büyüme oranının 2012’nin Son Çeyreğinde yüzde 1,4 Oranında büyüyen genel ekonominden çok daha hızlı olduğunu ortaya çıkardı.

A+A-

Online işlem yapan Türk işletmelerin dünyanın en geniş dış kaynaktan temin piyasası olan Freelancer.com üzerinden Türk ekonomisi için milyonlarca dolar kaynak olduğunu gösterdi. Aynı rakamlar, ABD, İngiltere ve Almanya’daki şirketlerle online olarak iş yapan Türk işletmelerde büyük bir artış olduğunu da ortaya koydu. Rakamlar, dünyanın her yanından şirketler için Türk serbest çalışanların ve işletmelerin Freelancer.com’da sadece geçtiğimiz ay 2 milyon dolar kazandığını gösteriyor ve bu rakamların önümüzdeki 3 ayda 3 kat daha artacağı tahmin ediliyor.

ABD ile çalışan Türk işletmelerde yüzde 38, İngiltere ile çalışanlarda yüzde 18, Kanada, Avustralya ve Almanya ile çalışanlarda yüzde 4 oranında bir artış görülürken, İsveç ve Hollanda ile çalışanlarsa yüzde 2,5 oranında arttı. Türk işletmeler, Hint şirketlerle de daha sık iş yaptı; sadece geçen ay yüzde 3 artış yaşandı. Bu büyük artış, Türk işletmelerin e-ticaret devrimini benimsemesinin ve online ticaretin bir sonucu olarak gerçekleşti. 5 bin Türk işletmeyle yapılan bir araştırma, ürünlerini online olarak satan küçük ölçekli işletmelerde yüzde 42 artış olduğunu gösterdi. Ürünlerini e-ticaret siteleri üzerinden denizaşırı ülkelere satan küçük ölçekli işletmelerin sayısında yüzde 42 oranında bir artış yaşandı.
 
300 DOLARLA BAŞLADIĞI İŞTE 50 BİN DOLAR KAZANIYOR
 
İstanbul Kadıköy'de oturan Burak Tuyan, işini 22 yaşında Freelancer.com’u kullanarak 300 dolar ile kurdu. Şu anda yılda 50 bin dolar kazanıyor ve Freelancer.com’u kullanarak yeni işletmeler kuruyor. Tuyan, “Online işim tek fikirle başladı ama, bu fikri işe dönüştürmek benim için imkansızdı. Ne programlama bilmiyordum, ne iş yapabileceğim şirketlerle irtibatım vardı ne de yerel profesyoneller tutacak kadar param. Freelancer.com’u duydum. Çok iyi ve neredeyse risksiz bir sistem gibi görünüyordu. Ve gerçekten de öyle oldu. Kiminle çalışacağınızı seçiyorsunuz, parayı siteye ödüyorsunuz ve Freelancer.com’un emanet sistemi sayesinde, ödemeniz güvende oluyor. Ben de doğru adımı atıp projemi Freelancer.com’da yayınladım ve birkaç gün içinde, dünyanın her yanından onlarca teklif aldım. Freelancer.com'da projemin ilanını yayınlamasaydım, bir web sitemiz ve dolayısıyla işimiz olmazdı. Bazıları 'buna ya şimdi ya hiçbir zaman anı' diyor. Ben “hayat değiştirici” demeyi tercih ediyorum" dedi.
 
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR
 
Freelancer.com Türkiye’deki işletmeler ve serbest çalışanların dünyanın her yanından işletmelerle bağlantı kurmasını sağlıyor. Freelancer.com, 7 milyon kullanıcısıyla, işletmelerin global ölçekte çalışmalarına yardımcı olan en büyük online güvenli piyasa.
 
Freelancer.com’un Avrupalı Direktörü Bill Little, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki lansmanının ardından, Freelancer.com Türk işletmelerin girişimci ruhunu yönlendirmeye yardımcı oldu. Bu rakamlar, Freelancer.com’un iş kurmalarını ve dünyayla iş yapmalarını hiç olmadığı kadar kolay bir hale getirerek, Türkiye'nin global ticaretini artırmasına yardımcı oluyor. Freelancer, normal maliyetin küçük bir kısmı karşılığında fikirlerini para getiren işletmelere dönüştürmelerini destekleyerek, 7 milyonu aşkın kişinin iş kurmasına ve büyütmesine ya da dünya çapında bağımsız serbest çalışanlar haline gelmesine yardım etti. Türkiye'nin bugünkü rakamlarına bakarsak, dünyanın olmasa da, Avrupa'nın en hızlı büyüyen e-ticaret ekonomisi olmaya doğru ilerliyor" dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.