1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Olimpiyat Şampiyonu dopingli çıktı

Olimpiyat Şampiyonu dopingli çıktı

Londra 2012'de 1500 metrede birinci olarak Türkiye'ye tarihinde ilk kez atletizmde olimpiyat altın madalyası kazandıran Aslı Çakır Alptekin ömür boyu men cezası alabilir

A+A-

Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA), Uluslararası Atletizm Federasyonu’na (IAAF) bir yazı göndererek 8 atlette doping maddesine rastlandığını bildirdi. 8 atletten biri Londra 2012 Olimpiyatları’nda 1500 metrede birinci olarak atletizmde Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin. IAAF, konuyu hemen Türkiye Atletizm Federasyonu’na iletti ve Aslı’ya cezai işlem yapılmasını istedi. 

ÖMÜR BOYU MEN CEZASI GELEBİLİR 

Aslı Çakır Alptekin 2004’te Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nda final koştuktan sonra yapılan doping testinde idrarında yasaklı maddeye rastlanmış ve 2 yıl müsabakalardan men cezası almıştı. Aslı Çakır Alptekin bu cezayla ilgili, “Rahatsızdım. Bizim orada bir eczacı vardı, onun tavsiyesiyle iğne yaptırdım. Kontrole gireceğimi bile bile niye kendimi tehlikeye atayım. Dopingli olduğumu bilsem ‘Sakatım’ der koşmazdım” demişti. Aslı Çakır Alptekin yine suçlu bulunursa bu kez müsabakalardan ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya kalacak. Ayrıca olimpiyat madalyası geri alınacak. Bu yarışta ikinci olan Türk sporcu Gamze Bulut altın madalyanın yeni sahibi olacak.

HiÇ YARIŞ KOŞMADI 
Londra Olimpiyatları’nda 11 Ağustos 2012’de koşulan 1500 metre yarışında 10. olan İngiliz atlet Lisa Dobriskey, “Ben zaferin pistte kazanıldığına inanmıyorum. Bu yarış asla normal koşullarda koşulmadı” diyerek Aslı Çakır Alptekin’in doping yaptığı imasında bulunmuştu. Bu arada Aslı Çakır Alptekin olimpiyatlardan sonra hiç yarış koşmadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.