1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Nevin de dopingli

Nevin de dopingli

Uluslararası Anti Doping Ajansı WADA'nın doping listesinde Aslı Çakır Alptekin'den sonra Nevin Yanıt'ın da yer aldığı kesinleşti. Listede 10'dan fazla Türk atletin bulunduğu konuşuluyor. Atletlerin savunmalarını WADA'nın kabul etmediği öğrenildi

A+A-

 

İLACI VEREN ŞİRKETE DAVA AÇTILAR 

POSTA dün Türk spor tarihinin en büyük doping skandallarından birini ortaya çıkardı. Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA), Uluslararası Atletizm Federasyonu’na (IAAF) dopingli atletlerin listesini göndermişti. 

Bu listede 1500 metre Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’den sonra 100 ve 60 metre engelli Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt’ın da yer aldığı ortaya çıktı. Nevin Yanıt’ı doping maddesi içermediğini sandığı performans artırıcı bir ilaç yaktı. Nevin bu ilacı kendisine veren şirketi dava etti. 

FEDERASYON SÜRECİ UZATMA PEŞİNDE

WADA, Türk atletlerin kan değerlerindeki anormallik üzerine doping listesi hazırlamıştı. Listede yer alan 10’dan fazla Türk atletin WADA’ya savunma gönderdiği öğrenildi. WADA’da doping kontrolörü olarak çalışan 8 profesörün savunmaları çok yetersiz bulup reddettiği ortaya çıktı. Türkiye Atletizm Federasyonu adı geçen sporculara ceza verme durumu ile karşı karşıya. Federasyonun 2020 Olimpiyatları’nda İstanbul’un adaylığını tehlikeye atmamak için süreci uzatacağı öne sürülüyor.


DÜNYA POSTA'YI KONUŞTU: Türkiye’ye atletizmde ilk olimpiyat altınını kazandıran Aslı Çakır Alptekin’in dopingli çıktığı haberi bomba etkisi yarattı. Türkiye’de ve dünyada birçok yayın kuruluşu bu haberi POSTA’yı kaynak göstererek verdi. O haber için tıklayınız 

Menajerlik ajansı Twitter'dan doğruladı:

WADA Aslı'dan savunma istedi 

POSTA’nın dünkü özel haberi üzerine Aslı Çakır Alptekin’in menajerlik ajansı Asset Sports twitter’dan şu açıklamayı yaptı: “Kan grafiğindeki farklılıklar sebebiyle WADA, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile Aslı’dan savunma istemiştir.” Türkiye Atletizm Federasyonu da, “Doping iddiaları hakkında federasyonumuz gerekli değerlendirmeyi yapmakta. Konunun yakından ve derinliğine araştırılacağını kamuoyuna duyururuz” açıklamasını yaptı.

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.