1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Mobil takip sistemi giderleri geriledi

Mobil takip sistemi giderleri geriledi

Mobil takip sistemlerinden yararlanan Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve çok sayıda belediyenin yakıt giderleri yüzde 25-30 oranında geriledi.

A+A-

 

Taşıt takip ürünleri ile bilinen ve 260 kamu kurumuna hitap eden Arvento‘nun Genel Müdürü Özer Hıncal, mobil denetimlerin şoförleri daha ihtiyatlı otomobil, minibüs ya da otobüs kullanmaya yöneldiğini vurguladı. Buna bağlı olarak trafik güvenliğinin arttığını, mesai dışı taşıt kullanımının minimuma indiğini dile getirdi.
 
Özer Hıncal, “Özel şirketlerde olduğu gibi kamuda da taşıtlar gereksiz yere kullanılabiliyor. Bizim sistemimizle hem oto ya da minibüslerin amacı dışında kullanımının önüne geçilmiş oluyor hem de ambulans hizmetleri ve orman yangınları ile mücadelede daha iyi yönlendirme yapılabiliyor.” dedi.
 
Emniyet ve savcılık ile devamlı koordinasyon halinde olduklarını belirten Hıncal, mahkeme kararı olmadan müşterilerinin verilerini hiçbir kuruma, bireye aktarmadıklarına işaret etti. Kurulan sistem ile araçların takibinin yanı sıra uzaktan kilitleme ve çalıştırma işlemlerinin de yapılabildiğini bildiren Arvento Genel Müdürü Hıncal, şunları ifade etti:
 
“Bu kapsamda önemli hırsızlık olaylarının da önüne geçildi. Bir bankanın içi para dolu aracı çalınmıştı. Güzergâh değişikliği olup alarm mesajı gelince müdahale edildi. Araç uzaktan durduruldu. Bunun üzerine hırsız bankanın para dolu aracını bırakıp kaçtı.”
 
Sistemin aktif kullanılması ile trafik kazalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.